1,5 miliarde de lei pentru finalizarea Lotului 2 din Autostrada Lugoj – Deva

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că şase ofertanţi au fost selectaţi în procedura de atribuire a proiectării şi execuţiei unei secţiuni din Lotul 2 al Autostrăzii Lugoj – Deva şi finalizării unei alte secţiuni. Termenul de depunere a ofertelor este 31 ianuarie 2022, suma oferită fiind 1,5 miliarde de lei.

CNAIR a finalizat procesul de evaluare a candidaturilor depuse pentru „Proiectare și execuție lucrări la obiectivul major de investiții Autostrada Lugoj-Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220 – Secțiunea E și finalizare Secțiunea D”. Au fost selectate șase firme, dintre care doar una din România:

  • Asocierea Mapa Insaat Ve Ticaret A.S. – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret A.S.
  • Asocierea Sc Alsİm Alarko Sanayİ Tesİslerİ Ve Tİcaret A.Ș – Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret A.S.
  • Kolin Insaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi
  • Strabag Srl
  • Asocierea Impresa Pizzarotti & C Spa – Pizzarotti Sa – Retter Projectmanagement Srl
  • Asocierea Terna Tourist Technical And Maritime Sa – Intracom Constructions Societe Anonyme Technical And Steel Constructions (Intrakat)

Lotul 2 are 9,3 km, dintre care 2,13 km sunt de tunel. Este vorba de așa-zisele tuneluri care trebuie construite pentru ca urșii să treacă în habitatul lor natural, principala problemă a proiectului. Tunelurile vor fi formate din două galerii unidirecționale prevăzute cu platforma de 11,25 m, pe fiecare cale de circulație.

„În perioada imediat următoare, Autoritatea Contractantă va transmite Invitaţia de participare la Etapa a II-a a procedurii de atribuire – Etapa de depunere a ofertelor candidaţilor antemenţionati. Termenul pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pentru 31.01.2022″, a transmis CNAIR.

Lucrările trebuie să fie gata în patru ani, din care 14 luni sunt pentru proiectare și 34 de luni pentru execuție. Valoarea maximă a lucrărilor este de 1,5 miliarde de lei cu tot cu TVA.

Pe sectorul de drum național dintre Holdea și Margina, care face legătura dintre cele două capete de autostradă A1, lucrările de întreținere și reparație au fost finalizate în vara acestui an.

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.