15 Grade, o expoziţie inedită a artistei Daniela Marcu, la Casa Bredicenilor

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Casa Bredicenilor din Lugoj va deveni în curând gazda expoziției personale a artistei Daniela Marcu. Vernisajul este programat sâmbătă, 12 mai 2018, începând cu ora 18.00.

Evenimentul este unul inedit, autoarea preluând ideea caleidoscopului, cunoscut încă în Grecia antică și realizând în această tehnică o adevărată metamorfoză a simbolurilor arhitecturale lugojene ca imagini caleidoscopice ale unor clădiri reprezentative din oraşul nostru.

Licențiată în arte vizuale a Facultății de Design din cadrul Universității Tibiscus, Timișoara, domeniul arte plastice decorative și design, specializarea design, Daniela Marcu a ales ca activitate principală designul grafic. În acest domeniu a colaborat cu artişti români şi străini şi cu firme din Australia, Canada, SUA, Germania, India etc.

Nu este preocupată exclusiv de acest segment, este o artistă polivalentă, fiind și o prezență constantă pe scena muzicală lugojeană ca membră a unor trupe locale, la orgă sau percuție. Mai mult, dedică o parte din timp elevilor, fiind și profesoară de pian la FOA Lugoj (Fusion of Arts).

„Într-o lume întoarsă pe dos, învăț să pășesc cu prudență pe tavan, din 15 în 15 grade”, a mărturisit Daniela Marcu, frază care descrie plastic condiția artistului în lumea contemporană. A ales pentru acest periplu o incursiune în bogăția arhitecturală a urbei noastre al cărei aer cultural și boem o atrage și o inspiră în egală măsură.

Invităm pe această cale publicul interesat în data de 12 mai, ora 18.00 la Casa Bredicenilor din Lugoj, str. Victor Vlad Delamarina, nr. 4, să ia parte la vernisajul expoziției. Intrarea este liberă.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 12 mai-2 iunie 2018.

 

AL PRESS

 

Despre admin 6701 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.