Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” Lugoj, în parteneriat cu instituții similare din Anglia, Turcia și Italia

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În perioada 3-7 decembrie 2018, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” a avut deosebita onoare de a fi gazda primului eveniment comun de formare a personalului, în cadrul parteneriatului de schimb interșcolar Erasmus+, Integrate IT – 2018-1-RO01-KA229-049631, pe care instituția noastră îl coordonează.

Având ca parteneri școli din învățământul special și special integrat: Selworthy School – Taunton, Marea Britanie, OZDEBIR Ozel Egitim Uygulama Merkezi 1. Kademe – Golcuk, Turcia și  Istituto Comprensivo E.PERTINI  – Trapani, Italia, parteneriatul vizează împărtășirea celor mai bune practici în ceea ce privește integrarea tehnologiilor digitale în procesul de învățământ special pentru asigurarea unei calități sporite a educației oferite elevilor cu dizabilități.

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități – 3 decembrie 2018, a fost celebrată cu cântece și dansuri tradiționale împreună cu partenerii în cadrul unui spectacol intercultural oferit de  elevii noștri.

Pe parcursul celor cinci zile de formare, profesorii din școlile partenere au avut ocazia să participe la o serie de activități demonstrative de utilizare a modelării video pentru diverse discipline din curriculumul pentru învățământul special, prezentări, studii de caz, schimb de experiență la C.S.E.I. ”Constantin Pufan” din Timișoara, vizită de documentare la Sibiu,  ateliere interactive utilizând de asemenea instrumente digitale – kinetoterapie, pirogravură dar și activități online, utilizând platforma eTwinning – terapia tulburărilor de limbaj, lecție de geografie – învățare colaborativă  utilizând tehnologia Smart și platforma eTwinning, Kahoot sau Jigsaw Planet, crearea unor  materiale educaționale adaptate pentru aplicarea modelării video și a unor jocuri online personalizate.

Un eveniment inedit a fost activitatea live ”Digital students have talent!” în care școlile partenere au fost conectate pe platforma eTwinning, transmițând online momentele creative ale propriilor elevi și mai apoi votându-le.

A fost o săptămână cu activități practice, atractive și interesante pentru specialiștii din învățământul special și special integrat, în care partenerii s-au implicat efectiv și la finalul căreia fiecare a rămas cu multe idei și experiențe minunate și valoroase.

Proiect cofinanţat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus+. Toate informaţiile reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect iar Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conţinutul acestor informaţii.

AL PRESS

Despre admin 6555 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.