12 ONG-uri mici și medii din România susținute în vederea creșterii capacității de a mobiliza fonduri prin campanii de fundraising la nivel local

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

12 ONG-uri din județele Alba, Arad, Buzău, Covasna, Cluj, Ilfov, Maramureș, Mureș, Teleorman și Timiș sunt susținute în implementarea de campanii de strângere de fonduri pentru a asigura sustenabilitatea proiectelor educaționale și sociale desfășurate în comunitățile lor pentru un număr total de 2548 beneficiari. ONG-urile din județele menționate activează în mediul rural și urban mic și au participat la un complex program de training și coaching prin proiectul CONFER, în urma unui apel public, în 2022. Proiectul CONFER – Consolidarea Organizațiilor Non-guvernamentale prin Fundraising și Eficientizarea Rezultatelor este derulat de Fundația Regală Margareta a României în parteneriat cu Nedland Kultur, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Prin proiectul CONFER, lansat pe 1 februarie 2022, Fundația Regală Margareta a României a implicat organizațiile beneficiare într-un amplu proces de transformare organizațională, urmărind să întărească capacitatea acestora de a mobiliza fonduri, a promova în comunitate cauzele lor sociale și a se conecta cu stakeholderii locali. În sprijinul organizațiilor, a fost implicată o echipă de experți cu vastă experiență în fundraising și comunicare: László Bodor, coach și trainer pentru fundraising și dezvoltare organizațională, Mugurel Mărgărit, coach pentru strategii de fundraising și dezvoltare organizațională, Sînziana Wolff, trainer pentru comunicare digitală, Cristina Buja, trainer pentru scriere de proiecte finanțate, Ioana Petrea, manager de proiect și Arhitect al Industriei Binelui, precum și Sigbjorn Nedland, reprezentantul partenerului din Norvegia. Programul oferit a inclus training-uri și mentorate pentru fundraising, comunicare digitală și scriere de aplicații de finanțare, coaching pentru dezvoltarea strategiei de sustenabilitate, instrumente și tehnici de fundraising, kituri de branding, dezvoltarea de website-uri, pagini de social media și materiale de promovare, precum și diseminarea unei metodologii de bună guvernanță și practici intergeneraționale. Astfel, ONG-urile au beneficiat de cunoștințe și au construit instrumentele necesare pentru promovare și strângere de fonduri.

Cele 12 ONG-uri care activează în localitățile Arad, Arcuș, Blaj, Buziaș, Buzău, Firiza, Gherla, Partoș, Sighișoara, Târgu Mureș, Turnu Măgurele și din județul Ilfov, își propun proiecte sociale prin care deservesc un număr de 2548 beneficiari în anul 2023. În acest scop, au lansat propriile campanii de strângere de fonduri, bazându-se pe strategia și planurile de acțiune dezvoltate în cadrul proiectului. Prin susținerea obținută din partea membrilor comunității, precum formulare 3,5% din impozitul pe venit, donații individuale și contracte de sponsorizare din partea companiilor și microîntreprinderilor, organizațiile beneficiare în proiect care activează în domenii insuficient deservite urmăresc să își consolideze sustenabilitatea financiară pentru a-și extinde impactul în propriile comunități în sprijinul celor vulnerabili.

Cauzele ONG-urilor beneficiare ale proiectului CONFER:

 1. Asociația pentru Persoane Vârstnice și Copii în Dificultate „Familia 2004” se implică în viața comunitară a copiilor, vârstnicilor și persoanelor cu handicap din Blaj, jud. Alba, pentru a le asigura condiții de socializare și participare în viața comunității, pentru a combate marginalizarea persoanelor vârstnice și pentru a promova voluntariatul și solidaritatea socială.
 2. Asociația Oaza sprijină copii din medii defavorizate din Arad, prin activități educative și recreative, prin ședințe de consiliere socială și psihologică. Astfel, asociația vrea să scadă rata absenteismului și abandonului școlar din comunitate, să prevină delicvența juvenilă și instituționalizarea copiilor.
 3. Asociația „Oastea Domnului” din Gherla, jud. Cluj, ajută vârstnici, persoane private de libertate, copii şi familii în dificultate.
 4. Fundația Creștină Diakonia-Kapernaum sprijină copii din familii defavorizate din Arcuș, jud. Covasna, prin proiecte sociale, indiferent de apartenența lor politică, religioasă sau etnică și se ocupă de integrarea acestora în comunitate și societate.
 5. Asociația InspirAction contribuie la prevenirea absenteismului și abandonului școlar a adolescenților din Chiajna, jud. Ilfov, prin educație non-formală și activități de dezvoltare personală.
 6. Asociația Mansio ajută copiii și tinerii din Firiza, jud. Maramureș, să se dezvolte din toate punctele de vedere, prin activități non-formale, ateliere de creație și activități educaționale.
 7. Fundația Talentum ajută copiii preșcolari și școlari ce provin din medii toxice (neglijați, agresați, din familii care se confruntă cu dependențe și șomaj) din Târgu Mureș, jud. Mureș, dar care au capacități intelectuale și aptitudini artistice deosebite, să-și continue educația, să-și îndeplinească menirea și să se integreze fără probleme în societate.
 8. Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Florian Cristescu sprijină copiii din medii dezavantajate din Turnu Măgurele, jud. Teleorman, să-și continue educația.
 9. Asociația Stern der Hoffnung Rumanien susține material și psiho-emoțional copiii din Buziaș, jud. Timiș, și îi ajută să se reintegreze social și în propriile familii.
 10. Fundația Veritas sprijină copii, adolescenți și vârstnici din medii vulnerabile din Sighișoara, oferind servicii sociale, educaționale și de dezvoltare personală, atât pentru a le acoperi acestora nevoile de bază, cât și pentru a dezvolta aptitudinile și potențialul fiecărei persoane vulnerabile, prin activități intergeneraționale.
 11. Asociația Semper Agape oferă servicii de ocrotire, integrare în societate, educație, cultură, abilitare și reabilitare a copiilor, adulților și vârstnicilor, atât cu dizabilități, cât și fără, aflați într-o stare temporară sau permanentă de dificultate, în Partoș, jud. Timiș.
 12. Asociația Atelierul de Bine se concentrează pe reducerea numărului de copii defavorizați din Buzău care aleg să abandoneze școala timpuriu din cauza lipsurilor materiale, pe implicarea societății civile în educarea directă a copiilor din mediul rural și pe informarea copiilor și a părinților acestora despre drepturile pe care le au în comunitatea din care fac parte.

Pentru mai multe informații despre proiect, accesați https://www.frmr.ro/confer-consolidarea-organizatiilor-non-guvernamentale-prin-fundraising-si-eficientizarea-rezultatelor/.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.