
O vacanță în Spania reprezintă o experiență turistică totală, cu peisaje pitorești, monumente unice, clădiri faimoase și o mare diversitate culturală. Un concediu la Madrid, Barcelona, Malaga, Sevilla, Toledo, Valencia, Granada, Costa Brava este și un prilej de întâlnire cu gastronomia iberică. Iată care sunt cele mai cunoscute preparate culinare spaniole, pe care să le savurezi alături de o carafă de sangria.
Chorizo
Începe festinul spaniol cu picanții cârnați chorizo, perfecți lângă o halbă de cerveza, gata să-ți trezească apetitul pentru surprizele culinare ce vor urma. Aroma de usturoi și parfumul de paprika măcinată dau savoare acestor gustări delicioase.
Tapas
Continuă cu tapas, snacksurile tradiționale spaniole, care te vor uimi prin varietate. Poți gusta aperitive reci, cu măsline și anșoa, sau tapas calde, sub formă de croquetas, empanadas ori gambas.
Gazpacho
Supa rece de roșii gazpacho este excelentă pe timp de vară. Se servește cu gheață și conține cele mai bune legume și verdețuri coapte de soarele iberic. Adaugă și piper roșu proaspăt măcinat, pentru un plus de savoare.
Fabada
Încearcă această tocană populară spaniolă, în care ingredientul principal este fasolea boabe. Aromele fabadei sunt date de diferite tipuri de chorizo și morcilla, iar decorurile de jambon și ou fiert completează un preparat ideal pentru zilele reci.
Tortilla Espanola
Tortilla mexicană are o variantă spaniolă delicioasă, pe care merită s-o încerci. Te vei delecta cu o omletă sandwich, asezonată cu ceapă caramelizată și un strop de dulceață de ardei iute.
Pisto
O altă specialitate tradițională spaniolă este pisto, care este asemănător delicatesei franțuzești ratatouille. Conține multe legume proaspete, gătite în ulei de măsline și se servește cu pâine de casă, preparată cu roșii uscate și usturoi.
Jamón
Șunca spaniolă este faimoasă în toată lumea, iar rețetele vechi sunt transmise în secret de la o generație la alta. Vei întâlni multe variante de jambon uscat, dar toate sunt delicioase și reprezintă un adevărat motiv de mândrie națională.
Paella
Cea mai cunoscută mâncare spaniolă este paella, pe care trebuie neapărat s-o încerci. Ai multe variante de călătorie către regiunea iberică și variate zboruri Spania-România, ca să savurezi acest preparat senzațional, plin de culoare și arome. Orezul, fructele de mare, condimentele mediteraneene sunt ingredientele ce fac din palella simbolul gastronomiei spaniole.
Churros
Cum altfel să continui un festin culinar spaniol decât cu un desert tradițional? Savurează churros, un preparat dulce din aluat prăjit, tăiat în formă de batoane mici, pudrate cu zahăr vanilat. Toppingul de ciocolată fierbinte este completarea ideală!
Crema catalana
Cel mai rafinat desert spaniol este Crema Catalana, pe care o poți savura mai ales la Barcelona. Se aseamănă cu rețeta de creme brulee, dar are în plus scorțișoară și coajă de citrice. Te va cuceri combinația de cremă rece și crustă de zahăr caramelizat fierbinte.
Alege Spania pentru următoarea ta vacanță și bucură-te de savoarea deosebită a bucătăriei iberice, de ospitalitatea localnicilor și de frumusețea locurilor!
Descoperă mai multe la Actualitatea Online
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.
Lasă un răspuns