1 Decembrie, marcat într-un mod original la Școala Gimnazială Balinț

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Chiar dacă e pandemie, la Școala Gimnazială Balinț au loc activități deosebit de interesante. În data de 25.11.2020, a avut loc lansarea revistei școlii cu tema „Tradițiile și obiceiurile noastre”. Revista are ca parteneri: Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș, Primăria Balinț și Consiliul Județean Timiș, care a sprijinit financiar realizarea acesteia.

Revista nu ar fi putut fi publicată fără aportul cadrelor didactice și al elevilor care s-au implicat în scrierea articolelor, creațiilor literare, confecționarea colajelor și proiectelor. Lansarea revistei s-a făcut online, cu participarea restrânsă a profesorilor și reprezentanților comunității locale, elevii participând de acasă. Revistele urmează a fi distribuite cu respectarea normelor de prevenire a SARS COV 2.

În data de 27.11.2020, pentru Ziua Națională a României, elevii au realizat postere, desene, colaje, s-au îmbrăcat în port popular românesc pentru a ura „La mulți ani!” țării noastre dragi. Apoi au transmis fotografiile care să rămână mărturie peste ani, despre felul în care au sărbătorit această zi, anticipat, de acasă, în anul 2020.

„1 Decembrie înseamnă solidaritate, este ziua în care suntem chemaţi să arătăm că avem înţelepciunea de a alege bucuria unei zile de sărbătoare. Chiar dacă suntem departe de copii, chiar dacă nu putem marca Ziua Națională așa cum ne dorim, totuși ne dorim să privim spre viitor, să depăşim dificultățile fără precedent cu care ne confruntăm, să ne simţim mândri de istoria noastră şi de numele de români. Astăzi, mai mult ca oricând, ne-am dorit să îndemnăm pe toţi  elevii să păstreze România în dreptul inimii, să ne amintim împreună să fim mai buni, să fim uniţi, să respectăm şi să păstrăm valorile şi tradiţiile pentru care strămoşii au luptat şi ni le-au lăsat moştenire”,

ne-a declarat prof. Mihaela Kristof, directoarea Școlii Gimnaziale Balinț.

Denisa GREGA

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.