Zone pietonale, piste și stații de închiriere biciclete, la Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

SONY DSC

Municipalitatea lugojeană implementează, în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltarea Regională ADR – Vest, un proiect în valoare de 52.475.530 de lei, care are ca obiectiv îmbunătățirea condițiilor de deplasare pentru pietoni și bicicliști în municipiul Lugoj, prin amenajarea, modernizarea și construirea de piste de biciclete și zone pietonale.

Proiectul este finanțat în cadrul Programul Operațional de Asistență Tehnică 2014-2020 (POAT) și se înscrie în obiectivul „O Europă mai verde, cu emisii scăzute de carbon”.

Pentru elaborarea studiului de fezabilitate, a documentațiilor de avizare a lucrărilor de investiții (D.A.L.I.) și devizul general estimativ pentru elaborarea serviciilor de proiectare s-au alocat 188.496 de lei (cu TVA), iar pentru construcții montaj – 35.904.574 de lei.

În cadrul proiectului vor fi amenajate și două stații de închiriere biciclete (bike sparing) în două zone din municipiu: Parcul Gării și Universitatea Drăgan, cu 30 de biciclete mecanice și plantarea de arbori și arbuști de-a lungul traseelor propuse, refacerea zonelor verzi adiacente și amplasarea de mobilier urban.

Pistele de biciclete și zonele pietonale de tip share space se vor amenaja pe străzile: Alexandru Mocioni, Ștrandului, Plopilor, Unirii (Podul de Fier), Timotei Popovici, Horea, Cloșca, Crișan, Timișoarei, Țesătorilor, Caraiman, Tapiei, Cuza Vodă, Episcop Dr. Ioan Bălan, Caransebeșului, Titulescu, Buzia-șului, Gh. Doja, Jabărului, Făgetului, Bucegi, Padeșului și V.V. Delamarina.

SONY DSC

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.