Ziua Mondială a Teatrului, marcată la Școala Gimnazială Balinț

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Ziua mondială a teatrului este marcată în fiecare an la 27 martie, în vederea conştientizării valorii teatrului în toate formele sale şi promovării activităţii comunităţilor de teatru în întreaga lume.

În ţara noastră, istoria teatrului începe în mai 1798, odată cu înfiinţarea primei trupe de teatru autorizate. Primul teatru public bucureştean a fost „Teatrul de la Cişmeaua Roşie„, înfiinţat în 1816, unde au avut loc o serie de reprezentaţii.

Astăzi, 27 martie 2023, elevii Școlii Gimnaziale Balinț au dorit să marcheze această zi costumându-se în personaje din povești: Albă-ca-Zăpada și cei 7 pitici, Cenușăreasa, diferite animale din povești, prinți și prințese.

Fiecare elev și-a prezentat costumul și a spus din ce poveste face parte personajul în care sunt costumați. Elevii au fost foarte încântați de transpunerea în rolurile jucate, transformându-se în personaje vii, adevărați exploratori într-o lume, pentru ei necunoscută încă.

,,Ne dorim ca generaţiile viitoare să fie mai sensibile, mai generoase, mai puternice. Este foarte important să antrenăm abilitatea copiilor de a vorbi în public, de a se exprima fără inhibiții și trac, iar teatrul are această putere minunată asupra copiilor. Prin teatru, elevii învață să exprime emoții, trăiri, dar în aceeași măsură să fie creativi și bucuroși”, ne-a declarat Mihaela Kristof, directoarea Școlii Gimnaziale Balinț.

Despre admin 6703 articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.