Uniunea Internațională a Brutarilor a declarat data de 16 octombrie, Ziua Pâinii, care este sărbătorită în paralel cu Ziua Alimentației.
În fiecare casă de român, pe masă te aşteaptă pâinea.Atunci când vine cineva pe meleagurile noastre întâmpinăm acea persoana cu pâine şi sare.
Rugăciunea noastră către divinitate spune „Pâinea noastră cea de toate zilele…”.
Copiii trebuie să ştie de unde vine pâinea, cum este ea produsă, care sunt ingredientele necesare, câte mâini muncesc pentru pâinea pe care ei o mănâncă în fiecare zi.
„Ziua Mondială a Pâinii” a fost marcată de cadrele didactice din învățământul primar de la Școala Gimnazială Balinț.Acestea și-au propus să descopere tainele fabricării pâinii în parteneriat cu părinții care au ajutat elevii să frământe aluatul, să-l observe cum creşte, cum se coace şi la final să se bucure cu toții de frăgezimea pâinii proaspete.
Elevii au adus la școală pâinile coapte acasă, au făcut o expoziție cu acestea,au discutat despre procesul de fabricație,au recitat poezii, au cântat împreună cântecelul „Pâinică frumoasă”, fiecare ținând în mână pâinea coaptă de ei, apoi au degustat produsele și au făcut schimb de rețete.
A fost o activitate educativă foarte apreciată de elevi.
Lasă un răspuns