Ziua Francofoniei și Ziua Mondială a Apei, marcate la Școala Gimnazială Balinț

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

În fiecare an, la 20 martie, se sărbătorește Ziua Internaţională a Francofoniei, dedicată milioanelor de oameni din întreaga lume, care vorbesc sau folosesc în mod regulat limba franceză.

Limba franceză a ocupat întotdeauna un loc important printre limbile de circulație internațională, fiind mai întâi un simbol al culturii şi creativității, iar apoi un vector al democrației şi umanismului, valori pe care UNESCO intenționează să le promoveze.

S-au alăturat acestui eveniment și elevii  Școlii Gimnaziale Balinț, coordonați de doamnele prof. Gabriela Bologa și Bianca Olariu. Aceștia au realizat Turnul Eiffel din diverse materiale, postere, au recitat și cântat în limba franceză.

Ziua Mondială a Apei se marchează anual la 22 Martie. Este o zi în care sărbătorim apa şi în care se atrage atenţia, la nivel mondial, asupra populaţiei care suferă de lipsa apei.

Elevii  din clasele primare și clasa a VIII-a (cei care vin la școală față în față) au sărbătorit  această zi prin activități deosebite: experimente în care s-a dorit conștientizarea elevilor despre importanța economisirii și păstrării apei curate, evitarea poluării, cum apare ploaia, cum pot face un vulcan (din apă, bicarbonat, colorant și oțet).

Au scris în „picături de apă” cum pot economisi apa, au confecționat postere, apoi au ieșit afară și au dansat „Dansul ploii”.

Despre admin 6218 articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.