Ziua Europeană a Sportului Şcolar la Liceul Tehnologic „Valeriu Branişte”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Ziua Europeană a Sportului Şcolar face parte din conceptul #BeActive  al Uniunii Europene, în cadrul Săptămânii Europene a Sportului. Obiectivul principal al mişcării este acela de a promova educaţia fizică şi sportul, aşa cum pot fi făcute în context european.

În acest an, s-a încurajat explorarea şi punerea în valoarea a spaţiilor exterioare şcolii, lucru care s-a întâmplat şi la Liceul Tehnologic Valeriu Branişte. Într-o perioadă dominată de fast-food şi de fast-life, elevii brănişteni au fost încurajaţi să se bucure de o doză de mişcare şi o „doză” de alimente sănătoase.

Un stand cu fructe proaspete, de sezon, i-a întâmpinat pe elevii brănişteni încă de la prima oră a dimineţii de vineri. Energizaţi,  elevii au desfăşurat competiţii pe terenul de sport: ştafetă, baschet, fotbal, volei. De fapt, brăniştenii le-au bifat pe toate şi, astfel, au intrat în weekend cu un tonus bun şi multă energie pozitivă.

„Mă bucur că elevii brănişteni au acceptat provocarea de a îmbina un stil de alimentaţie sănătos cu un stil de viaţă sănătos. Trebuie să le arătăm elevilor că fiecare zi merită să fie trăită cu multă sănătate, tonus bun, optimism, energie! Un elev cu un stil de viaţă sănătos este un elev care poate performa şcolar şi profesional!”

ne-a declarat prof. Raluca Voichescu, coordonatoarea proiectului.

„Sunt foarte mulţumit că Liceul Tehnologic Valeriu Branişte este conectat la evenimente şi mişcări cu caracter european. Se confirmă vocaţia europeană a acestei şcoli. Noi avem experienţă în acest sens, nu este prima dată când celebrăm această zi, de la un an la altul ne vin idei noi, adaptate la nevoi reale ale elevilor. Mulţumesc elevilor şi profesorilor implicaţi, dar, mai ales, mulţumesc elevilor brănişteni care au înţeles cât de important este, nu doar prin vorbe, ci şi prin fapte, să ai un stil de viaţă sănătos”,

ne-a declarat şi Cosmin Gheorghe, directorul Liceului Tehnologic Valeriu Branişte.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.