Ziua Cooperării Europene în România și Serbia

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Peste tot în Uniunea Europeană și în țările vecine în data de 21 septembrie și în zilele alăturate se sărbătorește Ziua Cooperării Europene. Această activitate comună, începută în septembrie 2012, își propune o comunicare mai diversă privind rezultatele activităților de cooperare teritorială europeană.

Românii și sârbii se întâlnesc în 22 septembrie 2017, în centrul orașului Kikinda, începând cu ora locală 15.00, pentru a sărbători, încă o dată, Ziua Cooperării Europene și rezultatele obținute în cadrul programelor de cooperare transfrontalieră dintre România și Serbia. Cu această ocazie am pregătit un concert de chitară și voce alături de Călin Bârcean (România) și Milan Lepedat (Serbia). Pe panoul cooperării transfrontaliere, amplasat lângă scena din fața Muzeului din Kikinda, vom pune mesaje de suflet transmise de cetățenii din zona de graniță româno-sârbă. Copiii sunt așteptați cu baloane colorate și surprize dulci.

„Pentru a merge mai departe, mergem împreună!” este sloganul care însuflețește în acest an spiritul cooperării în Uniunea Europeană și dincolo de granițele acesteia, având în vedere că activitățile de cooperare transfrontalieră implică și țările vecine.

Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, prin cele 34 de proiecte aflate în implementare, din care 2 sunt proiecte strategice, contribuie la dezvoltarea socio-economică a zonei de graniță și, în același timp, conduc la creșterea eficienței comunicării culturale între cele două țări vecine. Toate aceste inițiative finanțate de Uniunea Europeană contribuie la îmbunătățirea vieții oamenilor de-a lungul frontierei și mai departe.

Toate evenimentele organizate de Ziua Cooperării Europene se găsesc pe site-ul: www.ecday.eu

Anca LOLESCU,
Director executiv BRCT Timişoara

Despre admin 6448 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.