Vrei să pariezi online? Iată ce trebuie să știi înainte…

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

În cazul în care joci la pariuri și nu ai pariat până acum online, îți recomandăm să repari această „greșeală”. Nici nu o să îți vină să crezi cât de avantajos este să pui bilete pe internet. În același timp, este și foarte simplu. Te vei descurca chiar dacă  nu te pricepi foarte bine la navigatul pe net. În acest articol îți vom prezenta tot ce trebuie să știi despre pariurile online, și cu bune, și cu „capcane”.

Primul pas este să îți deschizi cont la o agenție de pariuri online, pe care îl poți accesa de oriunde, la orice oră. Te poți înregistra numai pe platformele operatorilor care dețin licență validă emisă de Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc. Altfel, riști să primești o amendă între 5.000 și 10.000 de lei.

Vorbim despre o restricție care nu te afectează cu nimic ca și parior, întrucât pe piața românească sunt peste 30 de operatori legali, unii dintre ei fiind branduri internaționale de top. Așadar, vei beneficia de aceeași experiență ca și un jucător din Occident.

Alegerea agenției potrivite

Această ofertă bogată face ca alegerea unei agenții să fie greu de făcut. Este bine să  analizezi toate posibilitățile. Atunci când faci o comparație între casele de pariuri online, ar trebui să te raportezi la: notorietate, oferte promoționale, cote, ofertă sportivă, interfață, metode de plată, platformă de video streaming, serviciu de relații cu clienții. Informații despre toate acestea găsești în recenziile făcute de pariori cu experiență, apoi intrând pe fiecare site în parte.

Poți acorda o atenție sporită ofertelor promoționale de bun venit, de care ai parte numai dacă pariezi online. Trebuie să știi că sunt două tipuri de recompense: cash sau bonus. În primul caz, banii pe care îi câștigi pot fi retrași instant. În cel de-al doilea, este vorba despre fonduri suplimentare care trebuie rulate în conformitate cu „Termenii și condițiile” pentru a fi transferate în balanța cash.

De exemplu, poți beneficia de un pariu gratuit fără depunere în valoare de 20 de lei, la verificarea identității. Dacă Free Bet-ul este cash și biletul este câștigător, atunci primești în cont profitul, pe care îl poți retrage pe loc. În situația în care oferta nu este cash, atunci pentru profitul primit trebuie făcut rulajul indicat. Să spunem că ai profit 10 lei și cerința de rulaj este 5x. Astfel, vei avea de pariat 50 RON ca să poți retrage fondurile.

Atenție la taxa pe viciu

După ce ai comparat și ai ales una sau mai multe agenții de pariuri online la care să îți deschizi cont, ajungi în situația de a efectua un prim depozit. Ei bine, toți operatorii licențiați acceptă plata cu cardul bancar, care este rapidă și foarte sigură. Există diferențe în ceea ce privește alte metodă de plată acceptate. În general, mai poți depune fonduri prin Skrill, Neteller, Paysafecard, transfer bancar, sau în numerar – la ghișeul agențiilor (pentru operatorii care au și rețele stradale) sau prin intermediul terților care oferă servicii financiare de acest tip.

Din ianuarie 2019, a fost instituită o taxă pe viciu de 2% din fiecare depunere făcută de clienții agențiilor de pariuri. Respectiva taxă a fost impusă operatorilor, dar cei mai mulți dintre ei au transferat-o în sarcina jucătorului. Așadar, este posibil să depui 100 de lei, iar în cont să ajungă 98.

Interfețele sunt intuitive

O dată ce ai bani în cont, poți paria. Nu îți prezentăm tipurile de pariuri, pentru că presupunem că le cunoști, dacă ai jucat offline până acum. Toate interfețele site-urilor de pariuri sunt intuitive, adică îți dai seama pe ce trebuie să apeși ca să ajungi în meniul meciului direct. Să spunem că vrei să mizezi pe o partidă din SuperLiga României. Fiind cea mai populară competiție în rândul pariorilor români, campionatul „nostru” este scos în evidență de obicei, în partea superioară a meniului vertical din stânga ecranului.

Dacă nu ar fi, ar trebui să mergi la acel meniu și să dai click pe „Fotbal”, apoi pe „România”, apoi pe SuperLiga (sau Liga I, unele platforme păstrând denumirea veche). După ce alegi selecțiile prin click pe cotele asociate, completezi miza pe biletul virtual, eventual alegi sistemul, apoi plasezi pariul. Unul dintre avantajele despre care vorbeam la început este că nu plătești taxa de 5% din miza fiecărui bilet dacă joci online. Este un avantaj major.

Vezi meciuri non-stop

Agențiile de pariuri de top au și serviciul de video streaming live, prin care sunt transmise zeci de mii de evenimente sportive în fiecare an. Poți vedea meciuri din toată lumea și poți paria live pe ele. Pentru evenimente în curs de desfășurare găsești cele mai multe pariuri de valoare și îți poți crește rapid bugetul. Pe de altă parte, ele te pot trage în jos dacă nu ești capabil să îți gestionezi emoțiile și intri în vârtejul jocului la recuperare.

În cazul în care nu ai timp să urmărești meciurile și vrei să vezi dacă ai câștigat, pe internet ai la dispoziție servicii precum verificare bilet Stanleybet, prin care afli imediat cum stai. Să spunem că stai bine. Ai câștigat bani și vrei să îi retragi. Totul este foarte simplu, numai că nu poți efectua retrageri fără să ai contul verificat.

KYC, o obligație pentru toți pariorii online

Verificare contului (KYC) este o formalitate pe care trebuie să o îndeplinească toți cei care își deschid cont la o agenție de pariuri online, în termen de 30 de zile de la înregistrare. În general, ai de transmit o fotografie a unui act de identitate (pe care o poți urca pe platformă sau o poți trimite pe email). E posibil să mai fie solicitate și alte documente, în funcție de operatorul ales.

După ce ai primit mesaj că documentul a fost aprobat, poți retrage fonduri, prin aceeași metoda de plată aleasă pentru depunere (cu excepția Paysafecard). Din suma solicitată, ți se va reține impozitul aferent, care va fi virat spre bugetul statului (3% pentru retrageri de maxim 10.000 de lei).

Acestea sunt informațiile cele mai importante pentru „debutanții” în online. Îți rămâne să descoperi și alte beneficii ale pariurilor puse pe internet în timp ce te distrezi.

Despre admin 6348 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.