Vrei să dormi mai bine? Iată cum să amenajezi un dormitor în care să te relaxezi după zilele obositoare!

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Somnul odihnitor este important pentru a putea să faci zi de zi tot ce îți propui. În timpul nopții, întregul organism se reface după efortul depus, așa că nu trebuie să neglijezi să ai un program de odihnă corespunzător. Somnul insuficient poate duce la probleme de sănătate semnificative.

Pentru a te odihni cât mai bine, trebuie să te asiguri că dormitorul este amenajat astfel încât să favorizeze somnul. Poți face câteva modificări în această cameră, pentru a putea să adormi mai ușor și să te trezești mai revigorat.

Iată cum poți amenaja dormitorul, pentru a avea un somn mai profund!

Folosește culori deschise

Nuanțele deschise creează o atmosferă odihnitoare, așa că sunt ideale pentru amenajarea unui dormitor. Pereții pot fi vopsiți în alb sau gri deschis, iar mobila trebuie să urmeze aceeași linie cromatică. Dacă ți se pare că albul e o alegere radicală pentru mobilier, o variantă e să optezi pentru crem.

Pentru a te asigura că design-ul tău nu are un aspect monoton, poți să adaugi accente de culoare prin alegerea unui parchet închis la culoare și a unei lenjerii de pat cu imprimeuri colorate. Urmărește să realizezi gradații de culori prin combinarea adecvată a acestora.

Alege corpurile de iluminat potrivite

Corpurile de iluminat sunt importante pentru amenajarea tuturor încăperilor casei. Acestea trebuie să se potrivească cu aspectul de ansamblu al design-ului și cu scopul camerei respective. Poți alege să amplasezi lămpi lângă pat, astfel încât să ai confortul necesar când stai în pat înainte de a adormi, fără a trebui să ții lumina aprinsă în toată camera.

Și nuanța luminii este un aspect care nu trebuie ignorat. Pentru dormitor, sunt indicate mai ales tonurile calde, care sunt propice relaxării. Poți comanda becuri la preț avantajos de la LED-Zone, alegând dintr-o varietate mare de produse ceea ce consideri că este mai potrivit.

Amplasează patul într-un loc potrivit

În ceea ce privește amplasarea patului, cel mai important obiect de mobilier din dormitor, este important să profiți cât mai mult de lumina naturală avută la dispoziție. Așează-l lângă fereastră, pentru a te trezi mai ușor și cu energie. Ca să accentuezi efectul acestei surse de lumină, poți să alegi un design apropiat de natură. Acesta conține nuanțe deschise, dar și elemente de lemn nevopsit și plante din belșug.

Optează pentru stilul minimalist

Multe persoane aleg să-și amenajeze un dormitor în stil minimalist. Astfel, se asigură că au un mediu relaxant, fără obiecte inutile, care ar putea să încarce privirea și afecteze starea de spirit. Pentru a face un astfel de design, alege mobilă cu linii simple, de preferință în culori deschise și evită să amplasezi decorațiuni. Ar trebui să se afle în dormitor doar ceea ce este absolut necesar pentru odihnă.

În dormitor, trebuie să menții tot timpul o atmosferă relaxantă și plăcută. Amenajarea corespunzătoare a acestei încăperi te ajută să ai parte de somnul de care ai nevoie. Având un program de somn bine pus la punct, te vei simți mai plin de energie și pregătit să faci față provocărilor.

Sursă foto: Pixabay.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.