VOLUNTARIAT și ALTRUISM la Școala Gimnazială Nr. 2 Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În prima parte a lunii aprilie 2024, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 2 Lugoj au exersat conceptele de VOLUNTARIAT și ALTRUISM, în cadrul proiectului 4/4 Pentru prieteni al American Councils și CJRAE Timiș, proiect implementat la nivelul unității școlare de către d-na prof. consilier psiholog Măguran Beatrice.

Ambasada Statelor Unite ale Americii și American Councils for International Education a pornit, anul acesta, cea de-a șasea ediție a acestui proiect.

Inspirați de gândurile remarcabilului activist american Dr. Martin Luther King: „Întrebarea cea mai stringentă și importantă a vieții este: Ce faci pentru ceilalți?”, activitățile au fost dedicate comunității și faptelor bune.

Cu această ocazie, elevii școlii noastre s-au concentrat pe activități care încurajează spiritul și implicarea civică, combaterea injustiției și eliminarea barierelor care ne separă.

Având în vedere că un număr foarte mare de copii trăiesc la limita supraviețuirii, elevii au învățat cum pot fi mai buni și cum pot ajuta, ca și societate, la eliminarea acestei forme de trai, prin donații, vizite la diferite case de copii și adunarea de pachete pentru copii care au nevoie de hrană, rechizite, haine.

Totodată, au învățat importanța educației și a fost subliniată corelarea dintre sărăcie și abandonul școlar.

Tilore KORTNER

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.