Volkswagen va oferi bonusuri de până la 10.000 de euro pentru cumpărătorii de maşini noi

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Volkswagen va oferi bonusuri de până la 10.000 de euro pentru cumpărătorii de maşini noi cu brandul VW care sunt dispuşi să schimbe modelul diesel mai vechi cu unul nou, a anunţat, marţi, producătorul auto, citat de Reuters.

Cel mai mare producător de mașini din lume a căzut de acord asupra măsurii împreună cu autoritățile din Germania, pentru a evita o interdicție asupra mașinilor diesel mai vechi, după ce compania a fost implicată în scandalul Dieselgate, legat de falsificarea testelor de emisii.

Volkswagen va oferi și stimulente cu valori între 1.000 și 2.380 de euro pentru cei care vor să își achiziționeze mașini hibrid sau electrice, până la sfârșitul anului.

Zilele trecute, și BMW a anunțat oficial că va introduce la nivel european un program prin care le va oferi o reducere de până la 2000 de euro celor care se orientează spre un model ecologic comercializat de marca germană sau de marca Mini.

„Proprietarii de automobile diesel care îndeplinesc standardul Euro 4 sau mai puţin vor beneficia de un bonus de mediu de până la 2.000 € (suma depinde de modelul cumpărat) atunci când îşi schimbă automobilul şi cumpără un BMW sau MINI nou. Noul model ales trebuie să fie un BMW i3, un hybrid plug-in sau un automobil diesel EU6 cu emisii CO2 de până la 130 g/km (în NEDC)”, se arată într-un comunicat al BMW.

Bonusurile intră în vigoare imediat şi sunt disponibile până la finalul anului, ca parte din acordul de săptămâna trecută cu autorităţile din Germania pentru a combate efectele emisiilor poluante generate de motoarele diesel.

AL PRESS

Despre admin 6589 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

1 comentariu

  1. „după ce compania a fost implicată în scandalul Dieselgate, legat de falsificarea testelor de emisii.”
    Vechi obicei german, de a-si plati toate magariile (si chiar crimele) cu bani.
    Iar unii cad in fund de „admiratie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.