Voleiul – start cu vicecampioana: CSM Lugoj – CSM Târgoviște = 1 : 3 (25:20, 18:25, 12:25, 16:25)

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Prima acțiune oficială a echipei de volei a Lugojului în sezonul 2016-2017,  jocul de Cupa României cu Dinamo București (programat la 8 octombrie) fiind amânată, voleiul de la C.S.M. Lugoj a pornit la drum în noua ediție de campionat a primei ligi în week-end.  De partea opusă a fileului, cei circa 550 de spectatori prezenți la sală au urmărit una din favoritele la titlu în acest an, C.S.M. Târgoviște – câștigătoare în sezonul trecut a Cupei României și a medaliilor de argint ale campionatului în A1.

Serie de start extrem de dificilă pentru sportivele noastre, continuând cu jocuri la C.S.M. București (20.10.), Volei Alba Blaj (29.10.), pe teren propriu cu Unic Piatra Neamț (duminică, 23 octombrie, în etapa a treia) și  dublă campionat-cupă cu Dinamo București (2.11., etapa a cincea, respectiv 3.11) în propria sală.

După o finală teribilă cu Blajul, pe care a pierdut-o după cinci jocuri (două acasă, trei în deplasare), C.S.M. Târgoviște vizează cele două trofee și în acest an. Readucerea pe banca tehnică a titratului Dragan Nesic și prezența la timona secției (inclusiv la Lugoj) a lui Gabriel Boriga, opt ani primar al urbei dâmbovițene, au determinat o campanie de transferuri valoroasă, în urma căreia C.S.M.-ul dispune, în primul rând, de două sportive din Serbia de mare valoare internațională: atacanta  Ivana Dzerisilo – 33 de ani (bronz la Mondialele din Japonia, argint la Europenele din Belgia, sportivă cu evoluții la vârf în Italia, Turcia și Azerbaidjan, campioană a României cu Metal Galați și Volei Alba Blaj) și libero-ul Suzana Cebic – 31 de ani (aur la Europene în 2011, argint în 2007, bronz în 2015, bronz la mondialele din Japonia – 2006, unde a fost desemnată cel mai bun libero, aur în Liga Mondială 2010, aur în Liga Europeană din 2009, 2010 și 2011, campioană națională în Serbia, Spania, România și Azerbaidjan).

De altfel, cele două au și impresionat puternic în partida de la Lugoj, unde Dzerisilo a realizat 17 puncte, iar Cebic a oferit spectacol, salvând miraculos cel puțin șapte-opt puncte aproape bifate în dreptul lugojencelor.

În plus, cu internaționalele Diana Calotă, Alexandra Trică, Alexandra Sobo și Ramona Breban pe banca de rezerve, la coordonare aflându-se titulara postului în naționala Croației, Bernarda Brcic, și în atac conaționala sa, Matea Ikic, sau spanioloaica Milagros Collar, având doar sportivele de centru de naționalitate română în teren – Roxana Ivanof și Bianca Mitrănescu, oaspetele Lugojului din week-end vor da cu siguranță o replică puternică actualei campioane și în acest sezon, în care prezența în Champions League va fi mai disputată ca oricând.

Doar în două seturi au reușit sportivele antrenate de Valerijan Luka să pună reale probleme oaspetelor. În primul, în care au jucat aproape fără greșeală și pe care l-au și câștigat de o manieră spectaculoasă și în al patrulea, în care au condus chiar și la patru puncte diferență, dar în care trupa lui Nesic n-a renunțat niciun moment la adjudecarea tuturor celor trei puncte, pe care le-a obținut finalmente meritat, în primul rând ca urmare a evoluției senzaționale a liberoului Suzana Cebic. Desigur, și a diferențelor de reușite la coordonarea jocului și în preluarea din serviciu, acolo unde CSM Lugoj  a suferit serios.

De semnalat totuși eficiența în atac a Ramonei Rus pe postul de secund, reușitele centrilor Canea și DeGeest atunci când ele au putut fi puse în valoare în fața unui blocaj advers impresionant și plusul înregistrat în evoluția unora dintre sportivele care au revenit după probleme medicale, mai vechi sau mai noi. Bună și prestația libero-ului Rotaru, în revenire de formă în mijlocul bombardamentului declanșat de oaspete în destule rânduri.

E clar, fiecare punct în clasament, fiecare set cîștigat va conta mult la contabilizare într-un campionat sub semnul echilibrului, așa încât, chiar dacă n-am obținut ce ne doream din acest joc – măcar un punct în clasament – e posibil ca setul înregistrat la plus să aibă valoare la final. Mai ales privind rezultatele etapei, între care se disting victoriile nou-promovatelor din Galați și Pitești și jocul consistent al Iașiului la Bacău.

volei-csm-lugoj-3aC.S.M Lugoj: Ionela Canea, Ramona Rus, Krista DeGeest (SUA), Gabriela Bălae, Adriana Rotaru, Alexandra Warren (SUA),  Olga Krasteva (Bulgaria), Sophie Godfrey (Australia), Lorena Ciocian, Natalia Preda, Daiana Roman, Rossana Nistor, Noemi Csilag, Arina Ivașcu, Denisa Jucu, Georgiana Popa.
Pe banca tehnică: Valerijan Luka (Serbia, antrenor principal), Uglesa Segrt (Serbia, antrenor secund), Vasile Canea (preparator fizic).

C.S.M. Tîrgoviște: Ivana Djerisilo (Serbia), Matea Ikić (Croația), Bernarda Brčić (Croația), Diana Calotă, Milagros Collar (Spania), Alexandra Sobo, Roxana Ivanof, Bianca Mitrănescu, Alexandra Trică, Suzana Ćebić (Serbia), Ramona Breban-Marciu, Ecaterina Ghiță.
Pe banca tehnică: Dragan Nešić (Serbia, antrenor principal), Atanas Toshkov Lazarov (Bulgaria, antrenor secund).

Au condus partida:  Valentin Besoi (Rm. Vâlcea), Cristian Dumitrescu (Craiova). Observator F.R.V.: Mihai Vlădescu (Brașov).

Rezultatele etapei I:

Unic Piatra Neamț – Dinamo București = 0 : 3 (18:25, 13:25, 20:23)
S.C.M.Univ. Craiova – C.S.U. Galați =  1 : 3 (21:25, 25:21, 16:25 , 21:25)
Volei Alba Blaj  –  CSM București = 3-2 (25-18, 21-25, 25-15, 24-26, 15-9)
Știința Bacău – Penicilina Iași = 3 : 1 (25:16, 22:25, 25: 8, 25:17)
S.C.M.U. Pitești – Medicina Tg. Mureș =  3 : 1 (25:15, 26:24, 12: 25, 25:20)
C.S.M. Lugoj – C.S.M. Târgoviște = 1: 3 (25:20, 18:25, 12:25, 17:25)

Etapa viitoare (miercuri/joi, 19/20.10):

Unic Piatra Neamț – Volei Alba Blaj (20.10)
C.S.M. Târgoviște – S.C.M.Univ. Craiova (19.10)
CSM București – CSM Lugoj (20.10)
Medicina Tg. Mureș – Penicilina Iași (19.10)
C.S.U. Galați – S.C.M.U. Pitești (20.10)
Dinamo București – Știința Bacău (19.10, orele 17, direct Digisport 3 )

afis-volei-1aAtenție!

Pentru CSM Lugoj urmează în week-end, în etapa a treia, un important joc cu Volei Club Piatra Neamț. Acesta  a fost decalat cu o zi, pentru  duminică, 23 octombrie, orele 18,30, la Sala Sporturilor Ion Kunst -Ghermănescu. Intrare liberă.

Dan H. BRUDIU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.