Voleiul, la primul fluier oficial

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

După ce a amânat meciul de Cupa României cu Dinamo București ce trebuia să aibă loc în 8 octombrie pe teren propriu, voleiul de la C.S.M. Lugoj pornește oficial la drum în noua ediție de campionat a primei ligi în week-end, sâmbătă 15 octombrie, de la orele 18,30, în fața propriilor suporteri.

De partea cealaltă a fileului se va afla una din favoritele la tilu în acest an, o echipă – C.S.M. Târgoviște –  care și-a adjudecat în sezonul trecut Cupa României și medaliile de argint ale campionatului în A1, după o dramatică finală de cinci meciuri cu Volei Alba Blaj. Meciul este primul dintr-o serie de start extrem de dificilă, care mai cuprinde jocurile din etapa a doua la C.S.M. București (20.10.), a patra la Volei Alba Blaj (29.10.) și a cincea pe teren propriu cu Dinamo (2.11.), urmată a doua zi de jocul de Cupa României între aceleași formații. Foarte importantă pentru gruparea lugojeană, duminică, 23 octombrie, în etapa a treia, întâlnirea cu Unic Piatra Neamț, echipă de valoare sensibil egală cu trupa antrenată de Valerijan Luka.

După turneele organizate în septembrie la Lugoj și participările la jocurile de pregătire din Serbia și Ungaria, plus două meciuri-școală cu vecina Agroland Timișoara  (actualmente cea mai puternică grupare din divizia secundă),  Ionela Canea și coechipierele sale pornesc la drum într-o competiție ce se anunță mai dificilă decât cele din ultimii ani, toate formațiile din ipotetica zonă 7 – 12 emițând îndreptățite pretenții la o clasare superioară și acționând în consecință în planul achizițiilor de vară.

Atenție mare deci la fiecare punct din clasament, la pregătirea competiției în cele mai mici detalii, lucru posibil în condițiile unui echilibru și al unei liniști organizatorice de care C.S.M. Lugoj nu a avut parte în acest intersezon, din motivele cunoscute. Să sperăm că impulsul pe care Primăria Lugoj și Consiliul Local  l-au dat acum câteva zile va fi completat în timp util la nivelul necesar pentru ca activitatea să poată continua în condiții normale, chiar dacă nu la nivelul majorității partenerelor de întrecere. Să sperăm în echipă, în susținătorii și suporterii ei !

csm-targoviste-csm-lugoj-1aLoturile celor două formații pentru meciul din week-end:

C.S.M Lugoj

 Ionela Canea (centru), Ramona Rus (universal), Krista DeGeest (SUA, centru), Gabriela Bălae (extremă), Adriana Rotaru (extremă sau libero), Alexandra-Emmanuelle Warren (universal, SUA),  Olga Krasteva (extremă sau universal, Bulgaria), Sophie Godfrey (centru, Australia), Lorena Ciocian (coordonatoare), Natalia Preda (coordonatoare), Daiana Roman (centru), Rossana Nistor (coordonatoare, CSS Lugoj), Noemi Csilag (universal sau extremă, CSS Lugoj), Arina Ivașcu (extremă, CSS Lugoj), Denisa Jucu (extremă, CSS Lugoj), Georgiana Popa (extremă sau libero, CSS Lugoj), Bianca Albăstroiu (CSS Lugoj, coordonatoare).

Pe banca tehnică: Valerijan Luka (Serbia, antrenor principal), Uglesa Segrt (Serbia, antrenor secund), Vasile Canea (preparator fizic).

C.S.M. Tîrgoviște:

Ramona Breban-Marciu (universal), Ecaterina Ghiță (extremă), Ivana Djerisilo (Serbia, universal), Matea Ikić (Croația, extremă), Bernarda Brčić (Croația, coordonatoare), Diana Calotă (coordonatoare), Milagros Collar (Spania, universal sau extremă), Alexandra Sobo (centru), Roxana Ivanof (centru), Bianca Mitrănescu (centru), Alexandra Trică (extremă sau libero), Suzana Ćebić (Serbia, libero).

Pe banca tehnică: Dragan Nešić (Serbia, antrenor principal), Atanas Toshkov Lazarov (Bulgaria, antrenor secund)

Vor conduce partida:  Valentin Besoi (Rm. Vâlcea), Cristian Dumitrescu (Craiova). Observator F.R.V. : Mihai Vlădescu (Brașov)

Dan H. BRUDIU

Despre admin 6573 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.