Volei – turneu internațional în week-end: Autoliv Volley Cup 2016

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Revenit din cantonamentul de la Buziaș, lotul prim-divizionarei bănățene se pregătește în Sala Sporturilor pentru prima acțiune de jocuri programată chiar în acest week-end. Așa cum, în perioada de pauză dintre tur și retur, în ianuarie, clubul lugojean a organizat, în colaborare cu unul din sponsorii constanți ai echipei, firma Rieker (la aniversarea a 15 ani alături de voleiul din Lugoj), competiția “Rieker Volley Cup 2016”, tot în aceeași idee, în aceste zile, împreună cu societatea Autoliv, celălalt sprijin de un deceniu al voleiului din municipiu, se organizează un turneu cu participare internă și internațională, în care veți putea urmări unul din performantele cluburi maghiare de primă ligă – FATUM Nyiregyhaza (de cinci ori câștigător al campionatului și de șase ori al cupei în Ungaria după anii 2000), plus trei din formațiile ce se vor afla la startul primei ligi din luna octombrie: Universitatea Craiova, S.C.M. Pitești și C.S.M. Lugoj.

În linii mari, lotul ce va reprezenta Lugojul în al șaptelea an consecutiv pe prima scenă este conturat, o singură sportivă urmând a se alătura echipei în câteva zile, dacă lucrurile decurg conform planificărilor. Antrenorii Valerijan Luka, Ugljesa Segrt și Vasile Canea lucrează în prezent cu:  Ionela Canea (centru), Sophie Godfrey (Australia, centru), Daiana Roman (centru), Gabriela Bălae (extremă), Ramona Rus (extremă sau universal), Olga Krasteva (Bulgaria, extremă sau universal), Alexandra Warren (SUA,  universal),  Lorena Ciocian (coordonatoare), Natalia Preda (coordonatoare), Bianca Albăstroiu (coordonatoare), Adriana Rotaru (libero),  plus junioarele Rossana Nistor, Noemi Csilag, Cristina Nan, Denisa Jucu, Arina Ivașcu  și Georgiana Popa.

Evident, rolul principal al turneului este unul al palpării noii realități, restructurarea masivă a lotului necesitând o perioadă de acomodare importantă, lucru valabil și pentru alte colege de întrecere. Unele dintre acestea – cazul Craiovei – care se află în plin proces de remaniere, sau chiar al Piteștiului – formație nou-promovată care a realizat transferuri spectaculoase.

Pentru gruparea olteană, care a pierdut în vară nume grele ca Breban, Stanciu și Dancu, vor evolua în cele trei zile de întrecere, din informațiile pe care le deținem, Ramona Postea, Alina Gagea, Roxana Geoge, Mihaela Truță, alături de mai noile achiziții Daniela Lupescu (Piatra Neamț), Ana Jaksic (Serbia) și Irena Mishunova (Bulgaria), pe banca tehnică aflându-se  Alexandru Cosma (antrenor principal) și Adrian Popescu (antrenor secund).

Interesant se prezintă lotul noii-promovate argeșene, în care apar numeroase nume noi față de momentul desfășurării turneului de la Timișoara, din aprilie. În primul rând fostul căpitan al naționalei Claudia Gavrilescu, transferată de la Bacău, Diana Cărbuneanu, de la C.S.M. București, Denisa Viloiu, împrumut de la Volei Alba Blaj, Diana Ariton, de la Rapid București, precum și braziliencele Samara Franchin, anul trecut la Tg. Mureș și Gracieli Do Monte, de la Extremadura (Spania). Pe banca piteșteană va lua loc în acest an Ciprian Dîrnescu – antrenor principal (fost antrenor secund la CSU Medicina Tîrgu Mureș), împreună cu fostul secund, Elena Bontaș. Din lotul cu care Piteștiul evolua în sezonul trecut, de consemnat numele Mihaelei Ilina și Cristinei Zanfir, voleibalistă a C.S.M.-ului în urmă cu doi ani.

Despre ocupanta locului șapte în ierarhia maghiară a sezonului trecut, FATUM Nyiregyhaza, putem menționa componența lotului pe care C.S.M. Lugoj l-a întâlnit  anul trecut în turneul de la Bekescsaba: Natalia Akimova, Alexandra Andreikovics, Araujo Ribeiro (Brazilia), Szofia Erdos, Petra Csikos, Darlene Ramdin (Trinidad-Tobago), Eszter Kundrak, Tamara Sitku, Carolina Valdez (Venezuela), Mariann Sitkey, Eszter Ven, Petra Ratkos, antrenor Richard Kohalmi. Lot care a luat parte la ediția 2015-2016 a Cupei Challenge.  Și că a achiziționat acum câteva zile una dintre titularele naționalei Argentinei prezentă la J.O. de la Rio, Josefina Fernandez, fostă voleibalistă a Blajului în urmă cu două sezoane, precum și libero-ul venezuelean Isis Francesco. Un club care își dorește prezența în Final Four în acest an și achiziționează în continuare sportive în acest scop, pe care le vom vedea la lucru în week-end, alături de echipele românești menționate.

Un prim pas în pregătirea noului sezon oficial, pe care voleibalistele Lugojului îl vor face alături de suporteri și iubitori ai sportului la o competiție, credem, interesantă, sub sigla unui grup atașat, implicat în sportul de performanță al orașului. Continuăm împreună.  Mulțumim, Autoliv!

Programul competiției  “Autoliv Volley Cup 2016”:

vineri, 9 septembrie 2016

orele 17,00:   FATUM NYIREGYHAZA – S.C.M. PITEȘTI

orele 19,30:   S.C.M. Universitatea CRAIOVA – C.S.M. LUGOJ

sâmbătă, 10 septembrie 2016

orele 16,00:   FATUM NYIREGYHAZA – SCM. Universitatea CRAIOVA

orele 18,30:   S.C.M. PITEȘTI  –  C.S.M. LUGOJ

duminică, 11 septembrie 2016

orele 10,30:   S.C.M. PITEȘTI   –  S.C.M. Universitatea CRAIOVA

orele 13,00:       C.S.M. LUGOJ   – FATUM NYIREGYHAZA

Dan H. BRUDIU

Despre admin 6443 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.