Volei: Lugojul – opt ani consecutivi în Divizia A 1

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Aşa cum era planificat, debutul pregătirilor echipei de volei de primă ligă a Lugojului pentru actuala ediţie de campionat s-a produs luni, 7 august. Zi în care, după antrenamentul de dimineaţă, axat în principal pe pregătire fizică, unul în care s-a exersat, vrând-nevrând, volei în veritabila saună care a devenit Sala Sporturilor în lunile de vară, la şedinţa de seară (19.00 -21.00) lucrurile s-au mai normailizat, efect al ploii căzute în timpul zilei.

Astfel încât efectivul de sportive prezent actualmente la comanda trio-ului Luka-Segrt-Canea au făcut din nou joncţiunea la fileu pentru un prim pas înaintea unui nou sezon, al optulea consecutiv al voleiului din Lugoj în Divizia A 1!

Anunţam în ediţia trecută faptul că gruparea lugojeană va încerca în circa două săptămâni finalizarea discuţiilor pentru creionarea unei noi formule, ţinând cont de faptul că, faţă de campionatul trecut, o serie de sportive nu vor mai face parte din lot: coordonatoarea Lorena Ciocian, căreia Ştiinţa Bacău a refuzat să-i prelungească împrumutul, Ramona Rus, care a refuzat înnoirea contractului, alegând bronzul sezonului trecut, C.S.M. Târgovişte, americancele Krista De Geest (care a semnat în prima ligă germană, la VfB Suhl) şi Alexandra Warren, plus sportiva de origine bulgară Olga Krasteva-Moldovan.

Cinci absenţe foarte importante în condiţiile în care numele amintite au fost extrem de importante, decisive pentru C.S.M. Lugoj în meciurile, multe şi tari, din 2017-2018. Posturi de bază în sextet care trebuiesc înlocuite în întregime pentru a păstra un nivel valoric apropiat al formaţiei, care a reuşit importante surprize în campionatul trecut, dintre care s-au desprins spectaculos victoriile cu Dinamo, Bacău şi Târgovişte. Lucru greu de realizat în condiţiile actuale, cu problemele de subfinanţare ştiute ale clubului sportiv de pe Timiş. Şi dificil de dus la capăt având în vedere plaja restrânsă de sportive de origine română care pot face faţă nivelului la care se joacă acum în prima ligă.

Chiar dacă în acest sens Lugojul, opinăm, beneficiază de o situaţie favorabilă, componentele lotului actual Ionela Canea, Gabriela Bălae, Adriana Rotaru, Daiana Roman şi Natalia Preda fiind deja sportive cu jocuri bune şi relativă experienţă la acest nivel. Într-o componenţă în care vor fi în continuare incluse şi tinere voleibaliste provenind de la Clubul Sportiv Şcolar, problema de bază va fi plombarea unor  sportive cu valoare şi, pe cât se poate, obişnuinţa meciurilor echilibrate la nivel superior aşa cum vor fi, fără excepţie, confruntările din 2017 – 2018.

Promitem că, la mijlocul săptămânii viitoare, vom putea oferi nume noi şi componenţa lotului cu care fetele pregătite de Valerijan Luka vor aborda programul extrem de dur pe care tragerea la sorţi l-a hărăzit grupării lugojene din start şi până la finele lui 2017:

et.1, 14 oct. – deplasare la CSM Volei Alba Blaj

et.2, 21 oct. –  acasă cu Ştiinţa Bacău

et.3, 28 oct. – deplasare la Agroland Timişoara

et.4, 4 nov. – deplasare la  Dinamo Bucureşti

et.5, 11 nov. – acasă cu Univ. NTT Data Cluj

et.6, 18 nov. – deplasare la Penicilina Iaşi

et.7, 25 nov. – acasă cu CSM Bucureşti

et.8, 2 dec. – deplasare la CSM Târgovişte

et.9, 9 dec. – acasă cu CSU Medicina Tg. Mureş

et.10, 16 dec. – acasă  cu CSM Volei Alba Blaj

                                                                                                 Dan H. BRUDIU

Despre admin 6669 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.