Volei: Lugojul, la ediţia opt, consecutivă, în A 1

Share Button

Echipa de volei feminin a Lugojului a pornit pregătirile pentru ediţia 2017-2018 a campionatului în 7 august.  Din efectivul de sportive prezent actualmente la comanda staff-ului tehnic Valerijan Luka – Ugljesa Segrt – Vasile Canea se va alege lotul care va evolua pentru Lugoj, al optulea an consecutiv, în Divizia A 1 !

Vă informam în numărul trecut faptul că gruparea lugojeană va încerca în scurt timp încheierea unor acorduri concrete cu sportive care să acopere golul creat de lipsa sportivelor ce nu se mai regăsesc în noua formulă: coordonatoarea Lorena Ciocian, căreia Ştiinţa Bacău a refuzat să-i prelungească împrumutul, Ramona Rus, care a refuzat înnoirea contractului, alegând bronzul sezonului trecut, C.S.M. Târgovişte, americancele Krista De Geest (de-acum în prima ligă germană, la VfB Suhl) şi Alexandra Warren, plus sportiva de origine bulgară Olga Krasteva-Moldovan.

Continuă cu echipa lugojeană de primă ligă căpitanul Ionela Canea, Gabriela Bălae, Adriana Rotaru, Daiana Roman şi Natalia Preda, plus câteva tinere voleibaliste provenind de la Clubul Sportiv Şcolar. Alături de acestea se pregătesc de câteva zile nume noi, pe care vi le furnizăm în premieră în ediţia de faţă:

  1. Denisa Viloiu (coordonator joc), 1.78 m, 23 ani, de la S.C.M. Piteşti, sportivă care revine după trei ani în lotul C.S.M. Lugoj.
  2. Aleksandra Cveticanin (extremă, universal), 1.86 m, 24 ani, de la Spartak Subotica (Serbia), componentă a naţionalei de senioare la World Grand Prix 2015.
  3. Nina Jakic (centru), 1.83 m, 23 ani, de la Jedinstvo Stara Pazova (Serbia), echipă câştigătoare a Cupei Serbiei şi vicecampioană naţională, ambele în 2017.
  4. Silvana Dascălu (centru), 1.87 m, 23 ani, de la Stade Francais Paris (Franţa), din acest an componentă a echipei naţionale a Franţei. Fiică a fostului internaţional român Pompiliu Dascălu, stabilit în Hexagon, unde este actualmente antrenor.
  5. Svitlana Shvanska (extremă), 1.85 m, 27 ani, de la Harnesienne (Franţa), fostă componentă a naţionalei de junioare a Ucrainei.
  6. Monique Stojanovic (extremă, universal), 1.88 m, 25 ani, de la Victoria Volleyball Academy, de origine sârbă, convocată la echipa naţională a Australiei.

Cinci importante plecări, şase posibile sosiri în lotul C.S.M., lucrurile clarificându-se, sperăm, la startul lunii septembrie, odată cu intrarea în linia dreaptă a jocurilor şi turneelor de omogenizare a lotului.

Alături de sportivele amintite şi-au manifestat dorinţa de a se pregăti cu staff-ul tehnic lugojean sârboaica Ivana Radonjic, care a semnat pentru sezonul viitor  cu vicecampioana Slovaciei şi valoroasa coordonatoare maghiară Julia Milovits, anul trecut la C.S.M. Bucureşti, acum în căutarea unui transfer spre unul  din campionatele foarte tari ale Europei.

În perioada 24 – 30 august, C.S.M. Lugoj se află în tratative pentru efectuarea unui cantonament comun de pregătire în Serbia, la Banja Koviljaca, alături de nou-promovata ZOK Sremska Mitrovica, formaţie condusă de Goran Nesic, fratele lui Dragan Nesic, ex-antrenor la C.S.M. Târgovişte. Ultimul învins al voleiului din Lugoj în ediţia trecută de campionat. De care ne amintim, desigur, cu drag…

Dan H. BRUDIU

1603

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.