Volei Europa: Lugojul se califică spectaculos în optimile Challenge Cup!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sm’Aesch Pfeffingen – C.S.M. Lugoj = 1 : 3 (21:25, 25:22, 23:25, 26:28)

Sm’Aesch Pfeffingen: Madison Duello (22), Sarah Van Rooij (10), Jaidyn Blanchfield (5), Madleine Matter (2), Marie Belanger (21), Meline Pierret (5), Tabea Eichhler, Tarah Wyllie, Vilma Andersson, Saita An, Livia Saladin.

Antrenori: Andreas Vollmer, Yorgos Somponis.

CSM Lugoj: Loredana Filipaș (22p),  Sara Sakradzija (16), Bojana Celic (17), Tanja Sredic (10), Simina Străchinescu, Andreea Gemănariu, Georgiana Popa, Katarina Canak (9), Petya Barakova (4), Andra Badiu-Savu, Adriana Popa, Patricia Bărbulescu.

Antrenori: Ugljesa Segrt, Dragan Grbic.

Au condus jocul: Marco van Zanten (Olanda), Angel Romero Martinez (Spania).

Statistică:  C.S.M. Lugoj  – Sm’Aesch Pfeffingen =  total puncte: 95  : 100 (din atac 52 : 60), din serviciu: 5 : 4,  blocaje cu punct: 5 : 14, eficiență medie atac:  32 % – 41 %        

Cum scriam și s-a observat clar în prima manșă, adversar de alt calibru vis-a-vis de slovacele de la VK Pirane Brusno, pe care lugojencele le eliminaseră în turul precedent prin două victorii clare, cu 3 : 0. Misiune îngreunată de partida tur în care liderul campionatului elvețian și câștigătoarea Supercupei din Țara Cantoanelor, Sm’Aesch Pfeffingen a evoluat remarcabil, conducând cu 2 : 0 la seturi la Lugoj șI cedând foarte greu, cu 2 : 3. Motiv pentru care nu mulți au sperat într-o calificare a lugojencelor, care erau obligate să joace la victorie în Basel. O victorie cu 3 : 0 sau 3 : 1 a gazdelor le oferea calificarea, un 3 : 2 ducea jocul în setul suplimentar (Golden Set), iar orice victorie a sportivelor cuplului Segrt – Grbic ducea C.S.M. Lugoj între primele șaisprezece echipe ale competiției, în optimi!

Delegația sportivă a Lugojului (19 persoane) s-a deplasat cu autocarul la Budapesta, de unde a zburat la aeroportul Basel – Mulhouse – Freiburg. S-au făcut două antrenamente în sala de joc din               Aesch, la 14 km de centrul Basel-ului, al treilea oraș al Elveției după Zurich și Geneva, capitala cantonului cu același nume, situată pe malul fluviului Rin.

Meciul, așa cum arată și scorul, a fost extrem de echilibrat și tensionat, staff-ul tehnic al gazdelor fiind unul foarte experimentat, antrenorul german Andi Vollmer lucrând de cinci ani la proiectul reușit al voleiului din Basel și dorindu-și enorm calificarea. Iar, în condițiile rezultatului strâns din România și echilibrului între valoarea loturilor (jucătoare de lot național la gazde plus șase straniere – trei americance, o canadiancă, o suedeză și o japoneză, față de cinci straniere la Lugoj și șapte promițătoare), era foarte clar că decisivă va fi abordarea tactică și pregătirea profesionistă a jocului. Acolo unde antrenorii (Segrt Ugljesa – Grbic Dragan), statisticianul Roșu Mircea și echipa de pregătire fizică (Canea Vasile – Iftimie Mădălina) au reușit să facă o muncă excelentă, dând o adevărată și dură probă de valoare. Desigur fetele, dar și întreaga echipă care a lucrat pentru stabilirea unei noi premiere pentru voleiul din Banat ( doi adversari eliminați cu patru victorii oficiale consecutive în Europa, calificare în optimile CEV Chalenge Cup) merită aprecierile noastre și susținerea pe care au manifestat-o oamenii care au crezut în apetitul și posibilitățile de performanță ale voleiului din Lugoj. Vom reveni cu amănunte de la joc în ediția print.

C.S.M. Lugoj   –  S.C.M. Universitatea Craiova, cu public!

Până atunci însă, vestea bună este că duminică, 28.11.2021, la doar o zi și câteva ore de la întoarcerea din Elveția, veți putea veni la Sala Sporturilor (care poate fi ocupată în condiții specifice de securitate în proporție de 30 %) pentru meciul de campionat din etapa a opta  dintre două formații care se cunosc foarte bine și, cu siguranță, vor furniza un spectacol sportiv de calitate. Lugojencele au nevoie de susținerea dumneavoastră într-o perioadă deloc ușoară, cu meciuri dense pe trei fronturi (campionat, Cupa României, competițiie continentale). Veniți la sală, vă așteptăm alături de volei !

Întîlnirea se desfășoară la Sala Sporturilor, duminică seara, cu începere de la orele 18,30.

Dan H. BRUDIU

Despre admin 6624 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.