Volei Europa: Lugojul se califică spectaculos în optimile Challenge Cup!

Sm’Aesch Pfeffingen – C.S.M. Lugoj = 1 : 3 (21:25, 25:22, 23:25, 26:28)

Sm’Aesch Pfeffingen: Madison Duello (22), Sarah Van Rooij (10), Jaidyn Blanchfield (5), Madleine Matter (2), Marie Belanger (21), Meline Pierret (5), Tabea Eichhler, Tarah Wyllie, Vilma Andersson, Saita An, Livia Saladin.

Antrenori: Andreas Vollmer, Yorgos Somponis.

CSM Lugoj: Loredana Filipaș (22p),  Sara Sakradzija (16), Bojana Celic (17), Tanja Sredic (10), Simina Străchinescu, Andreea Gemănariu, Georgiana Popa, Katarina Canak (9), Petya Barakova (4), Andra Badiu-Savu, Adriana Popa, Patricia Bărbulescu.

Antrenori: Ugljesa Segrt, Dragan Grbic.

Au condus jocul: Marco van Zanten (Olanda), Angel Romero Martinez (Spania).

Statistică:  C.S.M. Lugoj  – Sm’Aesch Pfeffingen =  total puncte: 95  : 100 (din atac 52 : 60), din serviciu: 5 : 4,  blocaje cu punct: 5 : 14, eficiență medie atac:  32 % – 41 %        

Cum scriam și s-a observat clar în prima manșă, adversar de alt calibru vis-a-vis de slovacele de la VK Pirane Brusno, pe care lugojencele le eliminaseră în turul precedent prin două victorii clare, cu 3 : 0. Misiune îngreunată de partida tur în care liderul campionatului elvețian și câștigătoarea Supercupei din Țara Cantoanelor, Sm’Aesch Pfeffingen a evoluat remarcabil, conducând cu 2 : 0 la seturi la Lugoj șI cedând foarte greu, cu 2 : 3. Motiv pentru care nu mulți au sperat într-o calificare a lugojencelor, care erau obligate să joace la victorie în Basel. O victorie cu 3 : 0 sau 3 : 1 a gazdelor le oferea calificarea, un 3 : 2 ducea jocul în setul suplimentar (Golden Set), iar orice victorie a sportivelor cuplului Segrt – Grbic ducea C.S.M. Lugoj între primele șaisprezece echipe ale competiției, în optimi!

Delegația sportivă a Lugojului (19 persoane) s-a deplasat cu autocarul la Budapesta, de unde a zburat la aeroportul Basel – Mulhouse – Freiburg. S-au făcut două antrenamente în sala de joc din               Aesch, la 14 km de centrul Basel-ului, al treilea oraș al Elveției după Zurich și Geneva, capitala cantonului cu același nume, situată pe malul fluviului Rin.

Meciul, așa cum arată și scorul, a fost extrem de echilibrat și tensionat, staff-ul tehnic al gazdelor fiind unul foarte experimentat, antrenorul german Andi Vollmer lucrând de cinci ani la proiectul reușit al voleiului din Basel și dorindu-și enorm calificarea. Iar, în condițiile rezultatului strâns din România și echilibrului între valoarea loturilor (jucătoare de lot național la gazde plus șase straniere – trei americance, o canadiancă, o suedeză și o japoneză, față de cinci straniere la Lugoj și șapte promițătoare), era foarte clar că decisivă va fi abordarea tactică și pregătirea profesionistă a jocului. Acolo unde antrenorii (Segrt Ugljesa – Grbic Dragan), statisticianul Roșu Mircea și echipa de pregătire fizică (Canea Vasile – Iftimie Mădălina) au reușit să facă o muncă excelentă, dând o adevărată și dură probă de valoare. Desigur fetele, dar și întreaga echipă care a lucrat pentru stabilirea unei noi premiere pentru voleiul din Banat ( doi adversari eliminați cu patru victorii oficiale consecutive în Europa, calificare în optimile CEV Chalenge Cup) merită aprecierile noastre și susținerea pe care au manifestat-o oamenii care au crezut în apetitul și posibilitățile de performanță ale voleiului din Lugoj. Vom reveni cu amănunte de la joc în ediția print.

C.S.M. Lugoj   –  S.C.M. Universitatea Craiova, cu public!

Până atunci însă, vestea bună este că duminică, 28.11.2021, la doar o zi și câteva ore de la întoarcerea din Elveția, veți putea veni la Sala Sporturilor (care poate fi ocupată în condiții specifice de securitate în proporție de 30 %) pentru meciul de campionat din etapa a opta  dintre două formații care se cunosc foarte bine și, cu siguranță, vor furniza un spectacol sportiv de calitate. Lugojencele au nevoie de susținerea dumneavoastră într-o perioadă deloc ușoară, cu meciuri dense pe trei fronturi (campionat, Cupa României, competițiie continentale). Veniți la sală, vă așteptăm alături de volei !

Întîlnirea se desfășoară la Sala Sporturilor, duminică seara, cu începere de la orele 18,30.

Dan H. BRUDIU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.