Volei Europa CEV Challenge Cup. Ziua cea mare?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Miercuri, 8 februarie 2023, poate fi ziua cea mai mare a voleiului din Lugoj pe plan internațional. După ce , în sezonul trecut a fost la un pas de atingerea semifinalelor în CEV Challenge Cup, fiind dramatic eliminată în sferturi de gruparea turcă Aydin BBSK (2:3 în Turcia și 2:3, după ce am fost la un punct distanță de 2:0 la Lugoj), iată că formația pregătită de același staff tehnic se află în fața unui moment de referință al voleiului din Banat și din România.

După un meci de mai bine de două ore de joc efectiv în Flandra, aproape de Marea Nordului, într-o sală mare și gălăgioasă, care și-a susținut din plin conaționalele, delegația C.S.M. Lugoj  s-a întors cu o victorie importantă. A patra din această ediție a Cupelor Europene intercluburi, după cea cu 3 : 1 prin care a eliminat PTT Spor Klub Ankara și dubla cu 3 : 0 înregistrată în fața portughezelor reprezentând Kairos Ponta Delgada.

De data aceasta s-au jucat cinci seturi, total diferite unul de celălalt, spectaculoase în totalitate însă. A fost așadar  Asterix AVO Beveren (Belgia)  –  C.S.M. Lugoj (România) = 2 : 3 (24:26, 25:19, 21:25, 25:16, 12:15) în frumoasa Topsport Halle din Beveren, rezultat ce oferă de-acum șanse bune lugojencelor pentru retur.

Asterix AVO BeverenAnna Koulberg (10 p), Laura Overwater (5 p), Yana Wouters, Nova Marring (21 p), Manon Stragier (20 p), Helena Gilson (14 p), Charlotte Krenicky (9 p), Noor Debouck (1 p), Yana Thierens, Romane Neufkens, Britt Lamperberg – libero.

Antrenori: Kris Vansnick, Maarten Adriensen, Niels Kingma

C.S.M. Lugoj:  Andreea Gemănariu (1 p), Simina Străchinescu (4 p), Veronica Bezhandolska (5 p), Yelisaveta Ruban (27 p), Tanja Grbic (2 p), Ramona Rus, Georgiana Popa (14 p), Daiana Roman (3 p), Aliona Martiniuc (20 p), Marina Anghelache, Silvija Popovic – libero, Adriana Popa – libero.

Antrenori: Ugljesa Segrt, Dragan Grbic, Marius Roșu.

Statistică:  107:101 puncte , 80:76 directe, 12:4  din serviciu, 12:7  blocaje, 65:56 din atac.

Lugojencele și-au apropiat victoria în Belgia punctând mai eficient, fiind  depășite de gazde – vezi statistica – în destule momente ale jocului, de unde și preocuparea pentru o partidă cât mai exactă, într-un retur de calitate în fața unui adversar cu talie, forță și determinare.

O victorie în marele meci de miercuri, indifferent de scor, ar însemna consemnarea unei premiere istorice și realizarea celei mai importante performanțe din istoria clubului: pătrunderea în semifinalele Cupelor Europene intercluburi la unul din sporturile de echipă cu impact major în Europa.

La ora aceasta (n.red.marți), cu fiecare oră crește tensiunea în jurul manșei retur dintre grupările voleibalistice din România – Lugoj și Belgia – Beveren, ambele colective decise ca povestea aventurii europene să nu se oprească miercuri, în fața sălii arhipline care va asista la jocul ce va propulsa una dintre echipe în semifinalele CEV Challenge Cup, al treilea trofeu ca importanță al Europei, după Champions League și CEV Cup.

Asterix AVO Beveren, liderul la zi al campionatului Belgiei, a susținut anul trecut inclusiv jocuri în Champions League, având 14 titluri de campioană națională (10 în ultimii 12 ani) , 16 Cupe ale Belgiei și un trofeu European CEV Cup. Iar, din declarațiile de presă premergătoare jocului, trupa belgiană vine în România (cu o delegație de 31 de persoane)  încredințată că poate obține un scor favorabil, care să-i rezolve calificarea în semifinale.

C.S.M. Lugoj, locul cinci în clasamentul Diviziei A1, la două puncte de poziția a treia, mizează pe o evoluție eficientă  miercuri, 8 februarie, de la orele 18,30 în Lugoj, într-o sală pe care și-o dorește arhiplină cu adevărați suporteri, așa cum s-a întâmplat la ultimele jocuri în sezonul intern și jocurile din Europa.

E un moment de mare importanță pentru volei, pentru sport, pentru Lugoj.  Haideți să fim părtași împreună la încercarea de a-l face memorabil !

În turul sferturilor de finală:

Asterix AVO Beveren (Belgia)  –  C.S.M. Lugoj (România) = 2 : 3 (24:26, 25:19, 21:25, 25:16, 12:15)

Jedinstvo Stara Pazova (Serbia) –  AJM  FC Porto (Portugalia) = 3 : 0 (25:18, 25:23, 27:25)

VFB Suhl Lotto Thūringen (Germania) – VK Prostejov (Cehia) = 3 : 1 (25:19, 18:25, 25:18, 25:22)

Sliedrecht Sport (Olanda) – Reale Mutua Fenera Chieri (Italia) = 0 : 3 (18:25, 16:25, 18:25)

Partidele retur se dispută mult după închiderea ediției, iar rezultatele le vom publica în ediția viitoare. Formațiile calificate din sferturi vor juca semifinalele competiției, cu turul între 21 și 23 februarie și returul între 28 februarie și 2 martie.

Dan H. BRUDIU

Despre admin 6576 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.