Volei Europa CEV Challenge Cup. Semifinalele: vis sau realitate?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

După cum bine cunoașteți, în aceste zile (1 februarie în Belgia și 8 februarie la Lugoj, pe teren propriu)  voleibalistele din lotul  Clubului Sportiv Municipal încearcă obținerea unei premiere istorice: pătrunderea în semifinalele Cupelor Europene intercluburi – CEV Challenge Cup, acolo unde în acest sezon au reușit  reeditarea performanței anului trecut, calificarea în sferturile de finală, adică între primele opt cluburi ale competiției.

La ora la care scriu, sportivele antrenate de Segrt și Grbic se află la câteva ore înaintea  unui examen dificil, în fața formației Asterix AVO Beveren, team aflat pe a doua poziție în campionatul Belgiei, grupare care a susținut în Topsporthale din Beveren anul trecut inclusiv jocuri în Champions League, având o tradiție și o preocupare serioasă, de lungă durată,  în volei. Cu 14 titluri de campioană națională (10 în ultimii 12 ani) , 16 Cupe ale Belgiei și un trofeu European CEV Cup, în urmă cu 20 de ani, e drept. Club care a trecut în sferturi în acest an cu maxim de victorii de Herceg Novi din Muntenegru și de grecoaicele de la Aris Salonic.

Meciul are loc într-o sală relativ nouă, construită acum patru ani, dotată la standardele cele mai pretențioase disputării meciurilor la acest nivel. Delegația lugojeană formată din 19 persoane s-a stabilit la 10 km în apropierea sălii din Beveren, în St.Niklas, oraș cu 80.000 de locuitori din Flandra, regiune  vorbitoare în majoritate de limbă olandeză. A cărei capitală este Antwerpen (Anvers) – la 25 km, al doilea oraș al Belgiei, o bijuterie arhitectonică a Europei, situată pe malul lui Scheldt, râu ce se varsă în Marea Nordului.

Indiferent de rezultatul meciului tur, calificarea se joacă miercuri, 8 februarie, de la orele 18,30 în Lugoj, într-o sală pe care ne-o dorim arhiplină, pentru a fi sprijinul de care echipa are întotdeauna nevoie și de care a beneficiat din plin în ultima vreme, în sezonul intern și jocurile din Europa. Pe care dorim a le continua, evident, printr-o nouă calificare. Deși, repet, adversarii sunt cu adevărat redutabili, anunțând și prezența unui grup de susținători la meciul din România.

În sferturile de finală (meciuri disputate miercuri seară):

Asterix AVO Beveren (Belgia)  –  C.S.M. Lugoj (România)

Jedinstvo Stara Pazova (Serbia) –  AJM  FC Porto (Portugalia)

VFB Suhl Lotto Thūringen (Germania) – VK Prostejov (Cehia)

Sliedrecht Sport (Olanda) – Reale Mutua Fenera Chieri (Italia)

Partidele-tur s-au disputat mult după închiderea ediției, rezultatele le vom publica cu prima ocazie. Formațiile calificate din sferturi vor disputa semifinalele competiției. Să credem că este posibil și să facem tot ce se poate pentru asta!

Dan H. BRUDIU

 

       

 

Despre admin 6695 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.