Volei Divizia A1: Un punct de la Bucureşti

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Dinamo Bucureşti – C.S.M. Lugoj = 3:2 (25:21, 25:18, 22:25, 18:25, 15:12)

Sala: Dinamo, Bucureşti. Spectatori: cca 200.

Au evoluat:

Dinamo Bucureşti – A. Marcovici, A. Ştefan, A. Ungureanu, E. Field, R. Postea, D. Ariton, A.Artin, S. Motroc, B. Paşca, S.Teianu, I Kosinski (libero) Antrenor: Branko Gajic.

C.S.M. Lugoj – I.Canea, A.Pintea, S.Shvanska, G.Bălae, A.Cveticanin, N.Jakic, A.Rotaru (libero), M.Stojanovic, D.Roman, S.Dascălu, N.Preda. Antrenor: Valerijan Luka

Au condus jocul: Florin Dimachi (Galaţi), Mihai Rusinoiu (Brăila), Obs. F.R.V.: Dorin Ştefan (Bucureşti).

Meci devansat cu două zile (joi în loc de sâmbătă) datorită disputării în weekend, în aceeaşi sală, a meciului din Liga Campionilor la handbal feminin CSM București –  Nykobing.  Oponente – două formaţii cu probleme de program la startul campionatului, în care avuseseră adversari superiori şi nu obţinuseră vreun punct în clasament.

Miză mare deci pentru fiecare set câştigat, care s-a resimţit evident pe întreg parcursul jocului. Unul palpitant şi frumos pentru neutri, dramatic însă pentru cei implicaţi şi tensionaţi la pulsul partidei. Scriam în ediţia trecută că, în etapa a treia, Dinamo a odihnit la Târgovişte două din piesele de bază – Alida Marcovici şi Ana Maria Ştefan – pentru a le folosi la capacitate maximă în meciul cu Lugojul. Aşa s-a întâmplat, fostul centru al României în perioada sa cea mai fastă fiind una din principalele realizatoare de pe teren: 20 puncte, din 13 atacuri, 6 blocaje şi un serviciu as!  Alături de ea, determinantă pentru succesul dinamovist s-a dovedit Adelina Ungureanu28 puncte, 19 din atac (sportivă la care clubul Agroland Timişoara a renunţat în vară şi pentru semnătura căreia au insistat Lugojul şi… Dinamo, ultima grupare cu argumente – se vede –  superioare), a treia ca randament fiind americanca Elisabeth Field, cu 10 reuşite. În tabăra lugojeană, Svitlana Shvanska19 puncte (16 atac, 2 blocaje, 1 as), Nina Jakic 19 puncte (11 atac, 3 blocaje, 5 aşi) şi Gabriela Bălae – 12 puncte (10 atac, 1 blocaj, 1 as) au semnat cele mai multe puncte pentru C.S.M., dar, din păcate, după o revenire spectaculoasă cu două seturi (trei şi patru) jucate excelent de la 0 : 2 la 2 : 2 şi un joc sigur şi agresiv până la 9 : 3 (!!)  în setul cinci decisiv, deşi lugojencele au mai condus cu 10 : 7 şi 11 : 9,  finalul a surâs dinamovistelor, cu un as şi două blocaje ale Alidei Marcovici (la Bălae – 12:11 şi Cveticanin – 14:12). Din păcate, o primă victorie ratată “la mustaţă” într-o partidă de la care ne doream mai mult, dar în care puteam să obţinem chiar mai puţin decât punctul care s-ar putea să conteze la final, măcar în lupta directă de clasament cu Dinamo.

Meciul ce ne-a adus primul punct anticipează un altul pe care sportivele antrenate de Valerijan Luka îl abordează cu un singur scop: victoria. Sâmbătă, 11 noiembrie, de la orele 18,30, altă întâlnire “care pe care” în faţa unui adversar mereu incomod şi imprevizibil: Universitatea NTT Data  Cluj. Faţă de lotul care a obţinut promovarea în primăvară, reprezentanta Clujului, substanţial revigorată material de gigantul concern japonez NTT Data cu sediul din România în urbea ardeleană, noutăţile sunt destule: pe lângă Bucur, Grama, Ariton, Vodă, Bara şi Podină, apar acum Adina Stanciu şi Carmen Dârnescu (Piteşti), Sorina Buz-Răileanu (Piatra Neamţ) şi fosta coordonatoare a naţionalei Sabina Miclea (Bacău), antrenorii echipei fiind din acest sezon Ciprian Dârnescu şi Luminiţa Trombiţaş.

După un debut de sezon în care Lugojul n-a pornit favorit în faţa adversarilor din primele patru etape, plecăm acum cu prima şansă în jocul de pe teren propriu în faţa Universităţii Cluj. Pe lângă o bună pregătire a meciului, va fi nevoie de ambiţie şi determinare pentru a obţine prima victorie în 2017-2018  în  compania unei echipe care nu vine în excursie la Lugoj, ci vizează obţinerea primelor puncte.

Fiţi alături de grupul C.S.M. Lugoj!

Rezultatele etapei a patra:

Dinamo Bucureşti – CSM Lugoj  = 3 : 2 (25:21, 25:18, 22:25, 18:25, 15:12)      

CSM București – CSM Volei Alba Blaj 3:1 (22:25, 25:18, 26:24, 25:22)

Rezultat – surpriză, total meritat însă. Joc spectaculos, desfăşurat într-o  atmosferă deosebită în Sala Elite din Capitală.

Universitatea NTT Data Cluj – UVT Agroland Timișoara 0:3 (25:27, 11:25, 19:25)

Agroland confirmă, Clujul amână obţinerea primului punct.

ACS Penicilina Iași – Știința Bacău 0:3 (14:25, 13:25, 19:25)

Rezultat aşteptat, puţin sever totuşi ca proporţii ale scorului.

CSM Târgoviște – CSU Medicina Tîrgu Mureș 3:1 (25:16, 25:13, 23:25, 25:12)     

După ce  a cedat set Iaşiului pe teren propriu, Târgoviştea repetă figura cu Mureşul, o echipă cu evoluţii curajoase la debut.

Dan H. BRUDIU

Despre admin 6624 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.