Volei Divizia A1: Spectacol total, luptă la baionetă, final cu victorie

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

foto 1 Gabriel Brezeanu

Din nou sală plină, din nou atmosferă specială la volei, iar victoria, dramatică la propriu după răsturnarea de situație pe care puțini o anticipau (de la 2 : 0 în favoarea oaspetelor), s-a conturat după mai bine de două ore de joc de calitate, disputat în mare tensiune, de la start până la ultimul fluier al internaționalilor Alin Mateizer (Ploiești) și Andrei Savu (Cluj).

 CSM Lugoj – C.S.O Voluntari = 3 : 2
(13:25, 20:25, 25:22, 28:26, 25:20, 15:13)

Statistică: total puncte: 101 : 109, blocaje – punct: 14 : 13, ași din serviciu: 9 : 6, erori la serviciu: 15 : 15, atacuri – punct: 55 : 54, eficiență atac: 33% – 38%.

C.S.M. Lugoj: Aliona Martiniuc (15 p), Simina Străchinescu (3 p), Liza Ruban (20 p), Tanja Grbic (3 p), Veronika Bezhandolska (8 p), Ramona Rus, Georgiana Popa (12 p), Daiana Roman (13 p), Marina Anghelache (3 p), Andreea Gemănariu (1 p), Silvija Popovic, Adriana Popa-libero. Antrenori: Ugljesa  Segrt, Dragan Grbic, Marius Roșu.

C.S.O. Voluntari: Alice Kapelovies – 4 p, Alexandra Babaș, Eli Uattara – 12 p, 3. Vicet Campos – 2 p, Silvana Chausheva – 14 p, Nneka Onyejekwe – 16 p, M’kaela White – 3 p,   Milena Koprivica – 9 p, Saskia Hippe – 10 p, Dijana Vukovic – 5 p, Irina Kosinski, 2. Diana Vereș.  Antrenori:  Milan Ljubicic, Stevan Kokeza, Dănuț Mavrodin.

Relevam în numărul trecut că, față de meciul retur din Europa, mult mai dificil se anunță meciul de campionat din week-end, la vizita bronzului ediției trecute de campionat, C.S.O Voluntari, echipă în compania căreia am furnizat mereu meciuri strânse. Și că, în ciuda unor probleme de sănătate ale câtorva sportive din lot, sperăm, cu ajutorul propriilor suporteri, să obținem un rezultat pozitiv, care să ne mențină în lupta pentru un loc cât mai bun în clasament la final de retur.

Așa a și fost. Am beneficiat din nou de o sală plină și atmosfera binecunoscută care poate constitui o injecție pozitivă de moral (foto 1), o primă premisă în abordarea meciurilor cu șanse în fața oricărui adversar, fie el și mai bine cotat. În plus, chiar dacă jocul a fost televizat în direct la TVR 3, susținătorii adevărați ai voleiului au fost prezenți la o piesă în trei acte demnă de un clasic teatru dramatic. În primul act, formula multinațională a oaspetelor a dominat categoric construcția jocului și atacul, desprinzându-se pe tabelă la 0:2. Părea că gluma se îngroașă rău în actul doi – setul trei, când echilibrul s-a produs abia spre jumătatea acestuia, tehnicianul Segrt mutând inspirat în câteva rânduri și reușind să destabilizeze mecanismul foarte exact până atunci al formației din Capitală. S-a produs și revenirea la standardele optime ale atacantelor de extremă, s-a blocat eficient, ne-am apărat mult mai bine și, la fel ca în meciul din tur, s-a ajuns de la 0:2 la 2:2.

Actul trei, întotdeauna special, setul decisiv, a fost ca de obicei un război al nervilor întinși și întins la maximum, în care finalul a fost nerecomandabil celor slabi de inimă. Explozie de bucurie după 14:13 și 3 : 2, după ultimul punct realizat de Liza Ruban, una din cele mai valoroase sportive de pe teren. Și un succes binevenit în conjunctura unui start de retur extrem de greu, în care lupta continuă pe trei fronturi – campionat, Cupa României și Challenge Cup.

După deplasarea pe care C.S.M. Lugoj a avut-o în Capitală în 25.01 pentru partida cu C.S.M. București, din care sportivele antrenate de Ugljesa Segrt s-au întors cu o victorie de trei puncte, urmează, posibil, cea mai dificilă confruntare pe teren propriu din retur, meciul cu campioana C.S.M. Volei Alba Blaj (foto 2).  Aceasta are loc sâmbătă, 28 ianuarie, de la orele 18,30, în Sala Soporturilor, unde este anunțată și prezența unui masiv grup de suporteri din Blaj.

Aveți încredere. Ați fost mereu, fiți în continuare alături de volei!

Dan H. BRUDIU

foto 2

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.