Volei, Divizia A1, etapa a XV-a. Giuleștiul ratează sărbătoarea, Lugojul – în grafic   

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Dan H. BRUDIU                            

Rapid București – C.S.M. Lugoj = 1 : 3 (21:25, 25:22, 22:25, 19:25)                                                                            

Rapid București: Alexandra Sobo (9), Denisa Drâmboi (11), Olesia Ivanova (4), Silvia Coman (1), Fernanda Apollinario Correa (7), Iuna Zadorojnai (23), Alexandra Spânoche (5), Irina Radu (2),  Marija Milovic, Ramona Postea, Mara Bratu. Andra Cojocaru (L), Mihaela Ilinca (L).

 Antrenori: Marius Măcicășan, Iulian Pâslaru, Mihai Duță.

C.S.M. Lugoj: Tanja Sredic (11), Sara Sakradzija (7), Loredana Filipaș (25), Bojana Celic (9), Georgiana Popa (3), Katarina Canak (10), Petya Barakova (4), Andra Badiu-Savu, Simina Străchinescu, Andreea Gemănariu (1), Silvija Popovic (L), Adriana Popa (L).   

Antrenori: Ugljesa Segrt, Dragan Grbic, Vasile Canea.

Statistică:  Rapid București – C.S.M. Lugoj =  total puncte:  87 : 97, directe 63 : 70  (din atac 46 : 57), din serviciu: 11 : 6,  blocaje cu punct: 6 : 7, eficiență medie atac:  37 % – 47 %.        

 Au condus jocul internaționalii  Lucian Năstase (Galați) și Bogdan Stoica (București).              

Era destul de vizibil pentru urmăritorii avizați de volei că, în acest moment, spre mijlocul returului, se cunosc grupările interne ce se bat cu șanse reale pentru aceleași poziții în clasamentul primei ligi.

Luând în calcul componența loturilor și derularea de până acum a ostilităților, campioana din Târgoviște, vicecampioana din Blaj și solidul team din Voluntari sunt favorite certe la medalii, așa cum se prefigura încă de la start.

Intrarea în Play-Off, obiectiv declarat al mai multor cluburi, oferă un singur loc pentru care Lugojul, Medgidia, Rapidul și chiar Dinamo încă prezintă șanse, iar calculele nu sunt deloc simple.

Așa cum nu sunt simple – atenție – nici întâlnirile pe care acestea le au, în special în deplasare, echipele în cauză cu Craiova, Bacăul și Miovenii, în următoarele etape. Formații dintre care două se vor alătura trupelor din Cluj-Napoca și Turda în Play-Out, în aprilie.

Revenind la subiectul articolului, jocul lugojencelor în Sala Giulești a devenit, în conjunctura rezultatelor excelente ale vișiniilor în campionat și Cupa României, unul “care pe care” în continuarea luptei pentru locul patru. Iar pregătirea clubului bucureștean pentru dorita victorie a fost una specială, atât din punct de vedere sportiv, cât și organizatoric.

Era așadar un meci cu miză dublă, de șase puncte practic, în care fiecare set avea o mare importanță. Un adevărat duel psihologic, în condițiile în care, deși Lugojul avea o cotă mai bună, în Sala Rapid lucrurile n-au stat simplu vreodată pentru adversare.

Acum, după vizionarea celor patru seturi jucate sub Podul Grant și încheiate în modul cel mai bun pentru lugojence, putem spune că jocul a fost pregătit foarte bine de staff-ul tehnic, principalele piese grele ale rapidistelor – Sobo, Drâmboi, Ivanova și Correa fiind sub eficiența obișnuită. S-a remarcat însă universalul Zadorojnai care, cu cele 23 de puncte realizate, a apărut în imediata apropiere a Loredanei Filipaș, 25 de puncte, cel mai productiv atacant al CSM-ului. Evoluție bună și în zona centrilor, unde Sredic și Canak au adus 21 de puncte, iar coordonarea Petyei Barakova a făcut, la final, diferența, în condițiile în care distribuția paselor pentru atac a fost una bine proiectată. În sensul în care, plusând la Filipaș, extremele Celic, Sakradzija și Popa au avut ocazia să se concentreze mai mult pe preluare și apărare, în afara celor 19 puncte pe care le-au adus echipei. Foarte bun libero-ul Popovic, cu câteva mingi salvate spectaculos în momente importante ale jocului, inclusiv în setul patru, după o accidentare care a amuțit asistența câteva secunde, dar care, din fericire, e fără urmări.

În concluzie, s-a obținut un succes la care clubul lugojean era „condamnat”, la fel ca adversarul. Și nu e ușor ca, în condiții de deplasare, să fii obligat să joci permanent la victoria de trei puncte, pe care, dealtfel, CSM Lugoj n-a mai obținut-o de câțiva ani (în ultimele trei partide în Giulești, Rapidul a învins de două ori, Lugojul o dată cu 3 : 2), așa încât rezultatul este exact ce avea nevoie echipa, nu doar în clasament, ci și ca moral.

Veniți miercuri la sală, e meci de meci !

Deoarece urmează miercuri, de la 18,30, pe teren propriu, derby-ul cu C.S. Medgidia, adversarul cel mai valoros și periculos în bătaia pentru intrarea în Play-Off 1 – 4. Care prezintă, printre altele, sportive românce valoroase, toate trecute prin circuitul echipei naționale, cum sunt Ioana Baciu, Diana Calotă, Diana Ariton, Ramona Rus, Alexandra Trică sau Mihaela Albu și își joacă, evident, o mare șansă la Lugoj, în fața căruia conduce în clasament cu un singur punct. Vă așteptăm în număr cât mai mare alături de volei !

C.S.M. Lugoj – C.S.Medgidia

Miercuri, 9 februarie, orele 18,30

După cincisprezece etape, în clasamentul primei ligi conduce actualul club  campion  1. C.S.M. Targoviște (39 p), urmat de  2. C.S.O Voluntari (38 p), 3. C.S.M. Volei Alba Blaj (35 p) – două meciuri mai puțin, 4. C.S. Medgidia (29 p) – un meci mai puțin, 5. C.S.M. Lugoj (28 p),  6. Rapid București (23 p) – un meci mai puțin, 7. Dinamo București (22 p) – un meci mai puțin,  8. S.C.M. U. Craiova (15 p),  9. Știința Bacău (14 p), 10. Dacia Mioveni (13 p) – un meci mai puțin, 11. A.C.S. Volei Turda (4 p), 12. U NTT Data Cluj (1p).

Celelalte rezultate ale etapei:

Dacia Mioveni  – C.S.M. Volei Alba Blaj – amânat

C.S.O. Voluntari  – S.C.M. U Craiova = 3 : 0 (25:12, 28:26, 25:18)                                              

U NTT Data Cluj – C.S.M. Targoviște = 0 : 3 (17:25, 8:25, 18:25)

Dinamo București  – Știința Bacău = 3 : 1 (23:25, 25:18, 25:23, 25:19)                                                          

C.S. Medgidia – A.C.S. Volei Turda = 3 : 1 (23:25, 25:13, 27:25, 25:21)

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Despre admin 6447 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.