Volei. Divizia A 1: Fileul sus la CSM Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În ediția trecută vă informam în legătură cu cele mai importante mutări pe care prim-divizionarele din voleiul feminin românesc le-au efectuat, deocamdată, în perioada de vară. Foarte multe noutăți, transferuri interne și internaționale remarcabile, ce pregătesc cu siguranță cel mai tare campionat de primă ligă în ultimele sezoane. O competiție cu pretenții ce a oferit în 2016 o campioană europeană – C.S.M. București, clasată a treia în întrecerea internă!

După o pauză destul de lungă, vă promiteam informații complete despre lotul Clubului Sportiv Municipal Lugoj. Acestea sunt:

O vară fierbinte după șase ani consecutivi în elită, perioadă în care din lotul cu care secția de volei a CSM a ocupat poziția a șaptea în România au dispărut sportivele:

Luminița Trombițaș – retrasă din lot pe motive personale, Laura Lungu, Mădălina Șonda și, probabil, Alexandra Panțiru – retrase din activitatea sportivă, Irina Andreica – final de contract, legitimată la CV Unic Piatra Neamț, sârboaicele Ivana Milanovic și Ivana Radonjic, final de contract, ultima legitimată din sezonul viitor în liga a doua din Italia, la Olbia, Iasmina Petromăneanț, final de contract, posibil la Politehnica Timișoara, Krista De Geest, la final de contract, după doi ani excelenți alături de echipa lugojeană, acum la fosta campioană Știința Bacău : în total nouă sportive, cel puțin patru titulare, a căror lipsă trebuia urgent suplinită pentru o campanie care nu se anunță deloc simplă.

Rămân pe poziții din lotul ediției precedente libero-ul Adriana Rotaru (22 ani), centrul Ionela Canea (30 ani), extremele Gabriela Bălae (21 ani) și Ramona Rus (20 ani) și Bianca Albăstroiu (18 ani).

În locul coordonatoarelor din sezonul trecut vor apărea în lot (FOTO) Lorena Ciocian – 23 de ani, 1,88 m, împrumutată un an de la Știința Bacău și Natalia Preda – 18 ani, 1,81 m, de la Agroland Timișoara. O fostă și o actuală componentă a lotului național de junioare ce vor dirija jocul în ediția 2016/2017.  Pe al doilea post de centru o veți putea urmări pe Sophie Godfrey – 28 ani, 1,87 m, componentă de bază a echipei naționale a Australiei, sportivă care a evoluat în Europa ultima oară în Polonia.  În postura de atacant universal apare de peste Atlantic  Alexandra Warren – 22 ani, 1,85 m, ultimul an la Mississippi State Bulldogs, în Statele Unite ale Americii. Din nou în lotul lugojean experimentata sportiva bulgară Olga Krasteva (a evoluat de-a lungul carierei în Finlanda, Cipru, Franța, Belgia și Turcia) – 32 ani, 1,85 m, revenită după ghinionista accidentare suferită cu doi ani în urmă, la Satu Mare, în echipamentul clubului lugojean. Bun venit tuturor !  – Welcome, girls! – și sperăm ca omogenizarea să poată fi realizată cât mai rapid cu putință.

Față de ediția de campionat 2015/2016, în componența lotului prim-divizionar se vor regăsi și se vor pregăti încă cinci tinere voleibaliste ce provin de la catedra de specialitate a Clubului Sportiv Școlar. Rossana Nistor, Noemi Csillag, Arina Ivașcu, Cristina Nan și Georgiana Popa au șansa de a se alătura drumului pe care voleiul de la C.S.M. Lugoj l-a început intens din data de 8 august, la Sala Sporturilor.

Chiar și neluând în considerare ultimele cinci nume, lotul cu care C.S.M. Lugoj abordează noua ediție de campionat este unul de vârstă medie relativ scăzută – 23,4 ani ! El, credem însă, se prezintă rezonabil, echilibrat, cu mențiunea că, la această oră, se impune achiziționarea încă unei sportive pentru poziția de centru, ca variantă viabilă la nivelul Diviziei A1. Campionatul va fi mai lung și mai greu decât cel încheiat în primăvară, ambițiile sunt mari atât la podium, cât și în vederea conservării pozițiilor câștigate de echipele din zona medie a clasamentului. Acolo unde, obiectiv, ne-am dori să ne aflăm încă o dată. Să fie!

Dan H. BRUDIU

Despre admin 6637 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.