Volei. Divizia A 1: CSM Lugoj la start

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

După o vară activă pentru cei ce încearcă să țină pasul cu cerințele actuale ale primei ligi în voleiul feminin, după ce toate formațiile din primul eșalon românesc s-au întărit considerabil pentru o competiție care va fi mai puternică decât oricând, după ce chiar și la nivelul ligii a doua se produc mișcări importante, caravana voleiului a pornit la drum.

Calificat la majoritatea turneelor finale europene și mondiale, dar absent la Jocurile Olimpice datorită sistemului extrem de dur care limitează accesul echipelor europene, voleiul feminin românesc propune, la primul nivel, un campionat foarte puternic, în care zona locurilor 1 – 4 trimite în Cupele Europene formații puternice, garnisite cu internaționale de mare valoare, pe care le veți putea urmări în acțiune și în acest sezon.

Lotul lugojean pregătit de profesorul Valerijan Luka, asistat de Ugljesa Segrt și Vasile Canea se pregătește zilnic în două reprize la Sala Sporturilor, urmând ca din 28 august să intre în cantonament la Buziaș. Sportivele aflate în pregătire în lotul la această oră sunt:  Ionela Canea (centru), Gabriela Bălae (extremă), Adriana Rotaru (libero), Ramona Rus (extremă sau universal), Bianca Albăstroiu (coordonatoare), Alexandra Warren (SUA,  universal), Sophie Godfrey (Australia, centru), Olga Krasteva (Bulgaria, extremă sau universal),  Lorena Ciocian ( coordonatoare, împrumut pe un an de la Știința Bacău), Natalia Preda (coordonatoare, de la UVT Agroland Timișoara), plus junioarele Rossana Nistor (coordonatoare), Noemi Csilag (universal), Cristina Nan (centru), Arina Ivașcu (extremă), Georgiana Popa (extremă sau libero).

După cantonamentul care se încheie în 4 septembrie, antrenamentele continuă la Sala Sporturilor, iar în cursul lunii septembrie se intenționează organizarea a două turnee în Lugoj și participarea la alte partide de pregătire, probabil în Serbia și Ungaria.  

volei csm lugoj 1aPrezent la startul pregătirilor alături de directorul C.S.M. Gheorghe Bologa și conducerea secției de volei, primarul Francisc Boldea a limpezit oarecum apele tulburate de problemele financiare create în acest moment de lipsa fondurilor aprobate, dar nealocate deocamdată de Consiliul Județean Timiș, niciun leu din cei aprobați neintrând în contul clubului în 2016. Manifestându-și intenția de a debloca situația și, evident, a sprijini activitatea voleibalistică și în actualul sezon la nivelul celui încheiat în primăvara lui 2015.  Mai ales că, la a șaptea prezență consecutivă a Lugojului pe prima scenă, competiția este una deosebit de valoroasă și concurența cu marile centre ale țării va fi chiar mai mare ca în anii trecuți.

Dan H. BRUDIU

Despre admin 6622 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.