Volei Cupa României, sferturi de finală. Retur simplu, calificare în Turneul Final    

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Foto 1

Al patrulea joc oficial dintre cele două cluburi în acest sezon competițional s-a încheiat la fel ca precedentele, cu victorie în trei seturi. De două ori în Trivale și de două ori în Lugoj au trecut sportivele pregătite de Ugljesa Segrt de adversarele lor, antrenate de Bogdan Paul, fost tehnician al Lugojului în perioada  010 – 2014. În returul sferturilor din Cupa României desfășurat în fața propriilor suporteri, având nevoie de un singur set pentru calificare (sau , mai precis, de 52 de puncte) datorită victoriei clare din tur, de la Pitești  (3 : 0, la 17, 11 și 23), antrenorul lugojencelor și-a permis să utilizeze pe întreaga durată a partidei o formație din care au lipsit piese de bază din sextet, menajate pentru dificilele meciuri care urmează. Totuși , victorie în trei seturi într-un joc în care problema scorului nu s-a pus nicio clipă, dar în care substituentele titularelor au oferit numeroase momente de volei – spectacol (foto 1).

Cu adevărat singurul moment special, deosebit, al celor două ore în care privitorii au populat Sala Sporturilor  a fost cel al anunțului ultimei apariții pe suprafața de joc lugojeană și retragerii în acest an din voleiul de performanță  a uneia din sportivele ce au jucat mulți și frumoși ani la C.S.M. Lugoj: Daniela Lupescu (foto 2). Căreia clubul și voleiul nostru îi urează numai și numai de bine în viitor !

C.S.M. Lugoj – F.C. Argeș Volei Pitești = 3 : 0 (25:19, 25:17, 25:14)

C.S.M. Lugoj:  Simina Străchinescu – 11 p, Georgiana Popa – 15 p, Daiana Roman, Veronica Bezhandolska – 6 p, Marina Anghelache – 6p , Ramona Rus – 15 p, Adriana Popa – libero. Nu au jucat: Andreea Gemănariu, Liza Ruban, Tanja Grbic, Aliona Martiniuc, Silvija Popovic.

Antrenori: Ugljesa Segrt, Dragan Grbic, Marius Roșu.

F.C. Argeș Volei Pitești:  Merelin Nikolova – 9 p, Borislava Licheva, Sorina Miclăuș – 2 p, Tara Cristea – 4 p, Mădălina Airoaie – 7 p, Yellenis Diaz Cairo  – 3 p, Borislava Saykova  – 7 p, Daniela Lupescu, Sonia Teianu, Maria Nemeș, Violeta Stan, Lorena Ilinca  – libero.

Antrenori: Bogdan Paul, Roxana Davidescu.

Au condus jocul: Mircea Rus, Nicolae Cristea  (ambii Cluj).

Statistică:  C.S.M. Lugoj – FC Argeș Volei =  total puncte: 75: 50, directe:  59 : 32  (din atac 38: 24), din serviciu: 10 : 6, blocaje punct: 11: 2, eficiență  atac: 54% – 30%.

Rezultatele meciurilor din sferturile Cupei României:

CSM Volei Alba Blaj  – CSM București = 3 : 0 ( în tur 3 : 0 )

CSM Târgoviște  – Rapid București  = 3 : 1 ( în tur 3 : 1)

CSM Lugoj  – F.C. Argeș Volei Pitești = 3 : 0 ( în tur 3 : 0)

Dinamo București  – CSO Voluntari  = 3 : 0 ( în tur 1 : 3)

Campioana din Blaj, vicecampioana din Târgoviște, Dinamo București și C.S.M. Lugoj vor fi prezente la Pitești, în noua Sală Polivalentă, între 12 și 14 mai, pentru jocurile  turneului final al Cupei României. Tragerea la sorți a meciurilor din semifinale va avea loc cu o săptămână înaintea startului. Ultima competiție de acest gen, de care ne aducem aminte cu mare plăcere,  a avut loc la Mioveni și s-a încheiat cu marele triumf al câștigării trofeului Supercupei României, ediția 2022.

Ce va fi la Pitești, în ultima  reprezentație pe plan intern a lugojencelor ? Vom vedea. Fiți, ca de obicei, alături de volei !

Dan H. BRUDIU

Foto 1
Despre admin 6630 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.