Volei. CSM Lugoj pregătește startul: Rieker Cup 2017

Share Button

La ora editării acestor rânduri, CSM Lugoj se află la zece zile înaintea reînceperii competiției la primul nivel, unul în care debutul se va consemna în deplasare, în 21 ianuarie, la Piatra Neamț, împotriva C.V. Unic. Meci extrem de dificil, gazdele moldovene reușind în tur un meci foarte bun în Banat, pierzându-l finalmente cu 2:3, după ce au condus cu 2:1 la seturi și păreau desprinse în câștigătoare. Pentru lugojence, victoria de două puncte obținută in extremis contra coechipierelor Elenei Zaharia-Lăpușneanu a însemnat o veritabilă detensionare psihică, într-un start de campionat în care au întâlnit primele trei echipe ale campionatului și punctele în clasament s-au acumulat extrem de greu.

Până la primul fluier oficial, între 12 și 14 ianuarie, în colaborare cu compania Rieker, unul din susținătorii tradiționali ai voleiului, în Sala Sporturilor “Ioan Kunst- Ghermănescu” are loc un turneu internațional amical, sportivelor lugojene de la C.S.M. alăturându-li-se trei grupări ambițioase, care conduc competițiile interne naționale din care provin și vizează promovarea în elită: Universitatea Cluj și Agroland Timișoara conduc ostilitățile în Seria Vest a ligii secunde din România, în timp ce trupa vecină Eaton Tempo Sremska Mitrovica va promova în acest an în Superliga din Serbia. Rieker Cup Volley 2017, ediția secundă, o competiție utilă tuturor grupărilor înaintea startului competițiilor oficiale, din care vă vom oferi detalii în ediția viitoare.

agroland-timisoaraAgroland Timișoara (antrenor prof. Bogdan Paul) va fi cu siguranță o apariție interesantă la primul nivel al voleiului intern în sezonul 2017-2018.  Pornit promițător, aproape de la zero, în urmă cu trei ani, atunci când finanțatorul Horia Cardoș și antrenorul Dan Jitaru au compus un lot foarte tânăr și talentat, recrutând din speranțele voleiului din întreaga țară, proiectul Agroland se află acum în faza inevitabilă în care, pentru a rezista la nivelul primei ligi românești, foarte puternică în ultimele sezoane, schimbă masiv la nivelul lotului, păstrând însă în colectiv valorile incontestabile pe care le posedă. Și adăugând sportive cu experiență de prima ligă ca Bianca Pașca (Tg.Mureș), Daria Popa-Calotă (Sibiu), Daniela Lupescu (Lugoj, Tg.Mureș, P.Neamț, Craiova), muntenegreanca Andrea Lakovic (Elveția, Germania), australianca Sophie Godfrey (Polonia, în tur la Lugoj), plus câștigătoarele din 2016 ale Cupei Challenge cu C.S.M. București, libero-ul Mihaela Ozun și coordonatoarea Diana Tătaru. O distribuție promițătoare într-un club foarte bine organizat, care, probabil, va avea un important cuvânt de spus în viitor în voleiul autohton.

universitatea-clujUniversitatea Cluj  (antrenor prof. Daniel Banu) este, la rândul său, favorită la a ocupa una din cele două poziții ce duc spre A1 în primăvară.  Raluca Bucur, Ioana Vodă, Lorena Dancu, Alexandra Ariton, Roxana Pintea, Sorina Mocan, unguroaicele Kinga Szabo și Judita Kolada și ucraineanca Natalia Klimenova sunt nume care conferă experiența de competiție cu care, credem, ardelencele se prezintă cu șanse mari la reușita dorită în finalul sezonului 2016/2017.

eaton-srem-tempoEaton SREM Tempo (antrenor prof. dr. Goran Nesic), reprezentanta vicecampioanei olimpice de la J.O. Rio 2016 – Serbia, liderul ligii A1 și principala favorită la promovare, este pregătită de președintele Colegiului Antrenorilor din țara vecină, fratele lui Dragan Nesic, antrenorul Târgoviștei. Un antrenor – doctor în volei, un prieten mai vechi al Lugojului, din vremea când antrena Radnicki Begrad și, la ultima întâlnire, tehnician al echipei O.K. Lazarevac, învinsă de C.S.M. Lugoj (3:1) în Turcia, la Bursa, în meciul pentru medaliile de argint/bronz la BVA Cup 2011. Ivana Dinic, Natasa Sevarika (ambele cu experiențe internaționale interesante), Katarina Lukic, Aleksandra Banovic, Sladana Kopric, Aleksandra Mihajlovic, Danica Todorovic, volebaliste care știu bine jocul și se vor afla pentru prima oară pe malurile Timișului.

csm-lugojClubul Sportiv Municipal Lugoj (antrenor prof. Valerijan Luka – principal, Ugljesa Segrt – secund și Vasile Canea – preparator fizic), locul șase în România la finalul lui 2016, pleacă în acest an cu un lot format din  Ionela Canea (cpt), Krista De Geest, Olga Krasteva, Gabriela Bălae, Ramona Rus, Alexandra Warren, Adriana Rotaru, Lorena Ciocian, Daiana Roman, Natalia Preda, Noemi Csillag, Georgiana Popa, Arina Ivașcu, Rossana Nistor, Denisa Jucu. S-a renunțat pentru retur la centrul australian Sophie Godfrey și este probabilă cooptarea în lot a încă două sportive de la Clubul Sportiv Școlar Lugoj.

rieker-cup-2017VOLLEYBALL „RIEKER CUP 2017” Ediția a II-a

Lugoj, 12 – 14 ianuarie 2017

Organizatori: Rieker, Clubul Sportiv Municipal Lugoj, C.S. Banatul Lugoj – volei. Sala Sporturilor “Ioan Kunst-Ghermănescu”, Lugoj

Programul competiției:

Joi, 12 ianuarie 2017

orele 17: Agroland – Eaton Tempo  Sr.Mitrovica

orele 19: C.S.M. Lugoj  –  Universitatea Cluj

Vineri, 13 ianuarie 2017

orele 16: Universitatea Cluj  –  Agroland Timișoara

orele 18: C.S.M. Lugoj  –  Eaton Tempo  Sr.Mitrovica

Sâmbătă, 14 ianuarie 2017

orele 11: Eaton Tempo  Sr.Mitrovica  –  Univ. Cluj

orele 13:  C.S.M. Lugoj  –  Agroland Timișoara

La finalul competiției va avea loc festivitatea de premiere a formațiilor clasate pe locurile I-IV.

Succes echipelor participante!

Dan H. BRUDIU

888

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.