Volei Challenge Cup. Thriller european, victorie în cinci seturi

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

CSM Lugoj – Sm’Aesch Pfeffingen: 3 – 2
(23:25, 21:25, 25:23, 25:19, 15:8)

Dan H. BRUDIU

CSM Lugoj: Loredana Filipaș (24),  Sara Sakradzija (8), Bojana Celic (15), Tanja Sredic (17), Simina Străchinescu (2), Andreea Gemănariu (13), Georgiana Popa (4), Katarina Canak (4), Petya Barakova (2), Andra Badiu-Savu(1), Adriana Popa, Patricia Bărbulescu.  Antrenori: Ugljesa Segrt, Dragan Grbic.

Sm’Aesch Pfeffingen: Madison Duello (28), Sarah Van Rooij (14), Marie Belanger (15), Meline Pierret (4), Tabea Eichhler, Vilma Andersson, Madlaina Matter (9), Tarah Wylie (4), Livia Saladin, Saita An. Antrenori: Andreas Vollmer, Yorgos Somponis.

Au condus jocul: Stoyan Barev (Bulgaria), Tomas Buchar (Cehia).

Statistică:  CSM Lugoj  – Sm’Aesch Pfeffingen = total puncte: 109 : 100 (din atac 66 : 58), din serviciu: 7 : 6, blocaje cu punct: 12:10, eficiență medie atac:  43% – 39%        

Adversar de alt calibru vis-a-vis de primul tur din CEV Challenge Cup,  în care lugojencele au trecut relativ ușor de slovacele de la VK Pirane Brusno. Elvețiencele fiind favorite la câștigarea titlului în acest sezon în Țara Cantoanelor, după ce l-au ratat din motive de pandemie Covid anul trecut, în Play-Off, câștigând cu două săptămâni în urmă Supercupa. Față de ediția trecută însă, trupa antrenată de mai bine de cinci ani de către experimentatul Andi Vollmer s-a întărit cu câteva elemente de top, cum sunt libero-ul japonez An Saita, americancele Duello și Wylie, canadianca Belanger, coordonatoarea suedeză Andersson, menținând în lot și internaționalele el-vețience Pierret, Eichler și Van Rooij.

Din păcate, într-o sală fără spectatori (un handicap serios pentru sportivele noastre), am asistat la un start foarte bun al oaspetelor, care au tranșat prima parte a jocului, după 23:22, reușind un set secund excelent și luând, la 2 : 0, o opțiune serioasă pentru retur. Se părea că meciul curge spre un 3 : 0 decisiv pentru calificare, dar n-a fost finalmente așa deoarece, vorba unui confrate și prieten, seara s-a transformat într-una „de vis” pentru voleiul din Lugoj, renăscut în partea a doua a întâlnirii și capabil de o răsturnare de scor puțin previzibilă după aspectul jocului. Mai ales că adversarul părea foarte echilibrat și stăpân pe propriile metode. Din feri-cire, sportivele antrenate de cuplul Segrt-Grbic au găsit soluții pentru a întoarce soarta jocului și a marca o nouă victorie europeană, câștigând dreptul de a visa la continuarea com-petiției după returul din Elveția.

Care are loc la Aesch, practic o suburbie a Basel-ului, și în care șansa de calificare pentru noi o reprezintă victoria la orice scor sau adjudecarea „setului de aur” la un eventual 3 : 2 pentru gazde. Orice alt rezultat în favoarea team-ului helvet îl califică în turul următor.

Delegația sportivă a Lugojului (19 persoane) s-a deplasat la Budapesta, de unde, pe calea aerului, zboară spre aeroportul din Basel, unul special, care deservește atât Elveția, cât și Mulhouse, în Franța și Memmingen, în Germania. După două antrenamente în sala de joc, partida dintre Sm’Aesch Pfeffingen și CSM Lugoj pornește joi, 25 noiembrie, la orele 20 (21 ora României). Cu optimism, pentru că jocul se reia de la… 3 : 2, sperăm cu siguranță. Ar fi o premieră pentru Lugoj trecerea de doi adversari în Challenge Cup într-o perioadă în care, timp de două luni, se joacă intens din trei în trei zile, mereu cu gândul la victorie. Să fie, fiți alături de volei!

Despre admin 6425 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.