Volei A1. Tripla Kruna-varianta Lugoj-volei

Dan H. BRUDIU

Am spus-o nu o dată, performanțele pe plan intern ale voleiului ultimilor ani au fost mereu peste condițiile organizatorice ale clubului C.S.M. Lugoj. Determinate în primul rând de nealocarea resurselor financiare solicitate în funcție de necesități la nivelul secției ce activează neîntrerupt din sezonul 2010 – 2011 pe scena primei ligi feminine.

Triple Crown. Sau Tripla Kruna, cum îi spun sârbii, cu referire la trei performanțe majore obținute în sport. Expresie pe care îmi permit să o transpun gândindu-mă la ceea ce a obținut echipa la rând în ultimii trei ani, în companii din ce în ce mai valoroase. Pentru noi chiar e o triplă coroană. De trei ori consecutiv locul cinci în campionat, de trei ori la rând prezență a Lugojului pe tabloul Cupelor Europene intercluburi. Acolo unde apar grupările care contează și sunt urmărite cu interes pe continent.

Nu cred că era posibil mai mult. Afirm în cunoștință de cauză că, în fiecare dintre sezoanele 2018/2019, 2019/2020 și 2020/2021 concurența a fost dură, cu formații reprezentând centre mai puternice și stabile financiar, dar având același obiectiv. Acest lucru a fost posibil pentru că, an de an, inima mare care a bătut puternic în familia voleiului a împins mereu mișcarea înainte, efortul celor care au reprezentat orașul în elită fiind, finalmente, recompensat cu ceea ce nu poți obține doar cu bani: performanța se datorează implicării tuturor celor din teren și din afara lui, celor ce au decis, păstorit, muncit și susținut, inclusiv din tribune, cât s-a putut, frumoasa poveste a voleiului în Lugoj. După mai bine de treizeci și cinci de ani de la primii pași și o activitate neîntreruptă, team-ul care a încheiat pe poziția a cincea – la nouă puncte distanță de locul șase – se prezintă lugojenilor, dedicându-le încă un succes de excepție. Felicitări fetelor și staff-ului tehnic, același al ultimelor trei ediții !

CSM Lugoj:
coordonatoare: Diana Balintoni (4) – căpitanul echipei, Bianca Albăstroiu (5)
extreme: Georgiana Popa (12), Marija Zelenovic (1), în tur Tamara Ignjic (15), în retur Anastasija Sekulic (15).
universal: Nina Kocic (10).
centrali: Milena Koprivica (2), Katarina Canak (14), Andra Savu-Badiu(17).
libero:  Adriana Popa (13), Patricia Bărbulescu (16).
antrenor principal: Ugljesa Segrt
antrenor secund: Dragan Grbic
statistician: Mircea Roșu
preparator fizic: Vasile Canea
fizioterapeut: Viktoria Fedko

Marija Zelenovic
Milena Koprivica
Diana Balintoni
Bianca Albăstroiu
Nina Kocic
Gerogiana Popa
Adriana Popa
Katarina Ganak
Tamara Ignjic
Patricia Bărbulescu
Andra Savu-Badiu
Anastasija Sekulic
Ugljesa Segrt
Dragan Grbic
Mircea Roșu
Vasile Canea
Victoriya Fedko

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care își dă cu părerea!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.