Volei A1: CSM Lugoj-Ştiinţa Bacău în week-end!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Primul fluier oficial în întrecerile primei ligi a voleiului feminin românesc s-a auzit în week-end-ul trecut. Cu o imagine mult schimbată – o serie de nume noi populează lotul C.S.M. Lugoj – dar şi cu câteva certitudini care au făcut faţă cu brio ediţiei trecute (Canea, Bălae, Rotaru, Roman, Preda), gruparea antrenată de Valerijan Luka a avut parte în prima etapă de partenerul cel mai dificil din competiţie, tripla campioană C.S.M. Volei Alba Blaj.

Deşi confruntarea din teren avea toate ingredientele pentru a se dovedi total dezechilibrată, meciul a fost unul atractiv, , cu faze lungi şi spectaculoase, adjudecat la final de gazde, într-o atmosferă de mare interes în tribune şi în jurul echipei. Una considerată prioritatea nr.1 în sport pentru primăria municipiului transilvan, principalul susţinător al echipei şi, de asemenea, Consiliul Judeţean Alba. Ultima, entitate care chiar în cursul săptămânii trecute aprobase şi virase suma de 2 milioane lei în contul clubului blăjan.

Petya Barakova (Bulgaria), Selime Ilyasoglu (Turcia), Mariana Aquino (Brazilia), Ana Cleger (Cuba), Adina Salaoru (cpt.), Nneka Onyejekwe, Marina Vujovic (Serbia), Lena Möllers (Germania), Slavina Koleva (Bulgaria), Renata Maggioni (Brazilia), şi fosta sportivă ce a  evoluat doi ani pentru C.S.M.Lugoj, Ramona Rus, au bifat prezenţa în primul succes al fostei şi, foarte posibil, viitoarei campioane naţionale. Care aşteaptă în aceste zile încă o sportivă cubaneză de mare valoare, Jennifer Alvarez.

De partea cealaltă a fileului, în componenţa Alexandra Pintea, Svitlana Shvanska, Gabriela Bălae, Nina Jakic, Silvana Dascălu, Aleksandra Cveticanin, Adriana Rotaru, Ionela Canea, Monique Stojanovic, Daiana Roman, Natalia Preda şi, plăcută surpriză,  Georgiana Popa au încercat şi reuşit în destule momente să menţină echilibrul unui joc în care nu se punea problema învingătorului, ci o prestaţie cu învăţăminte pentru următoarele etape. Iar Lugojul a lăsat o impresie bună prin faptul că nu a cedat niciun moment, la niciun scor, ci s-a bătut pentru fiecare punct. Neoferind puncte gratuite campioanei, ci obligând-o să se întrebuinţeze pentru victoria clară pe care asistenţa o aştepta şi a sărbătorit-o în stil propriu.

Adina Salaoru (14 puncte) pentru Blaj şi Svitlana Shvanska (11 puncte) pentru Lugoj au fost liderii realizărilor în cele două formaţii. Iar impresia cea mai puternică a oferit-o universalul cubanez Ana Cleger Abel, o sportivă aproape imposibil de oprit de vreun blocaj advers. A fost C.S.M. Volei Alba Blaj – C.S.M. Lugoj = 3:0 (25:15,25:16,25:16), într-o etapă în care celelalte meciuri s-au încheiat cu scoruri scontate, mai puţin setul obţinut de Penicilina Iaşi la Târgovişte:

Știința Bacău – ACS Agroland Timișoara = 3:1 (25:17, 23:25, 25:13, 25:11)

CSM Târgoviște – ACS Penicilina Iași = 3:1 (25:14, 25:14, 23:25, 25:10)

CS Medicina Tg. Mureș – Universitatea NTT Data Cluj = 3:1 (15:25, 25:12, 25:20, 26:24)

CSM Bucureşti – Dinamo Bucureşti = 3:0 (25:17, 25:11, 25:11)

Program foarte dificil şi în următoarele etape ale sezonului oficial, în care, sâmbătă, 21 octombrie, C.S.M Lugoj întâlneşte pe teren propriu Ştiinţa Bacău (etapa a II-a), apoi, în etapele trei şi patru, Agroland Timişoara (28 octombrie) şi Dinamo Bucureşti (4 noiembrie), ambele meciuri în deplasare. Urmând ca în etapa a V-a, în 11 noiembrie, la Lugoj să aibă loc partida C.S.M. – Universitatea NTT Data Cluj.

Susţinătorii voleiului din Lugoj le pot fi alături sportivelor antrenate de Valerijan Luka – intrarea este gratuită în Sala Sporturilor – în duelul cu trupa europeană din Bacău condusă de Florin Grapă. Meciul se desfăşoară sâmbătă, 21 octombrie, de la orele 18,30Fiţi alături de grupul CSM Lugoj !

 Dan H. BRUDIU

Despre admin 6439 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.