Vis de copil, o tabără de neuitat

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

În perioada 13-18 august 2023, s-a desfășurat la  Nadăș, jud.Arad, tabăra Vis de Copil, organizată de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, în parteneriat cu  ADRA România  pentru 45 de copii defavorizați, înscriși în proiectul ADRA Vreau la școală!”, 9 dintre ei fiind de la Școala Gimnazială Balinț.

Această tabără reprezintă un Vis de Copil, împlinit, un cadou unic pentru elevii incluși în acest proiect. Voluntari, elevi, instructori, părinți, sponsori și organizatori și-au dat mâna pentru a susține educația și pentru a îndeplini visul acestor copii de a participa în prima lor tabără de vară.

Biserica a luat ca pe o datorie această grijă faţă de copiii care nu au posibilități materiale de a avea parte de altceva decât petrecerea vacanței de vară în propriul sat, eventual la muncile câmpului sau ale gospodăriei.

„Dacă pentru noi a pleca în concediu a devenit normalitate, pentru aceşti copii a avea parte de o vacanță altfel a devenit un vis. Acest vis al lor a devenit şi visul nostru. Atmosfera  din tabără a fost una frumoasă, vremea excelentă, iar copiii participanți au venit acasă bucuroși, cu amintiri frumoase și cu cadouri constând în cărți și dulciuri. Activitățile pe grupe, drumețiile și jocurile pe echipe au contribuit la dezvoltarea de relații frumoase între copii. Mesajul principal transmis copiilor participanți a fost: ,,Îndrăzniți să visați și luptați pentru visul vostru!” Prin perseverență, muncă și determinare putem face ca visele să devină realitate”, a declarat Mihaela Kristof, director  la Școala Gimnazială Balinț.

„Mulțumim sponsorilor, echipei de organizare și tinerilor voluntari! Suntem recunoscători lui Dumnezeu care a făcut posibil ca acești copii să se bucure de câteva zile de neuitat la Nadăș. Credem din toată inima că timpul petrecut în această tabără și lecțiile învățate îi vor ajuta pe acești micuți în formarea și dezvoltarea lor ca oameni maturi și responsabili”, a declarat Gabriela Istrate, Manager Proiect ADRA România.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.