Veniţi la meci! CSM Lugoj – SCM Universitatea Craiova, sâmbătă 5 noiembrie, orele 18.30

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Într-o perioadă de mari frământări, în condițiile în care finanțarea insuficientă oferită unei activități foarte dense și plină de antrenamente, evenimente și probleme  a dus la dispute mai mult sau mai puțin elegante și sportive, voleiul nu poate spune “Stop !”. Prețul abandonului ar fi mai mare decât existența însăși, indiferent de nivelul dorit al performanței. După șase ani foarte buni ca rezultate, al șaptelea consecutiv în prima ligă a pornit ezitant, atât organizatoric, cât și sportiv. Până la urmă, de așteptat în ambele sensuri, atâta timp cât norii incertitudinii au planat odată cu certificarea faptului că fondurile pe care C.S.M. Lugoj se baza pentru anul 2016 din partea C.J. Timiș au fost anulate, iar pe de altă parte din cauza programului infernal pe care echipa l-a avut în primele cinci etape: meciuri cu primele trei clasate în campionatul trecut – Blajul, Târgoviște, C.S.M. București, plus Dinamo, un adversar tare întotdeauna, singura partidă abordabilă fiind una de mare miză în aceste condiții:  jocul cu Piatra Neamț, un sextet care a reușit o evoluție foarte bună în Sala Sporturilor din Lugoj, pierzând însă cu 2 : 3 în fața unei echipe a Lugojului ce a reușit o revenire de poveste după 1 : 2 șI 14 : 19,  bifând prima victorie în clasament. Unul care va fi extrem de grupat în acest an în zona 6 – 12, unde Iașiul, Piteștiul, Piatra Neamț, Lugojul, Galațiul și Craiova pot face rocade multiple.

E cunoscut faptul că meciurile dintre Lugoj și Craiova au fost întotdeauna echilibrate, iar sâmbătă miza celor trei puncte puse în joc va apăsa mult pe umerii sportivelor din ambele tabere. Trupa lui Valerijan Luka va aborda însă partida cu gândul la un succes clar, absolut necesar ca impuls pentru următoarele două etape, în care C.S.M. joacă la Pitești (12.11.) și, pe teren propriu, cu Penicilina Iași (19.11.).

După ce a mutat la nivelul băncii tehnice, schimbând antrenorii din sezonul trecut, la timonă apărând din prima etapă Daniel Săvoiu – antrenor principal și fosta mare sportivă Pușa Dina – antrenor secund, Craiova mizează în deplasarea de la Lugoj pe experiența stranierelor Ana Jakšić (Serbia) și Irena Mishonova (Bulgaria), alături de autohtonele Andreea Matei, Ramona Postea, Marina Cojocaru, Alina Gagea, Jessica Popovici, Roxana Lupu-Geoge, Mihaela Truță și Adina Stanciu, ultimele două foste componente ale lotului național.

Repet: în contextul rezultatelor înregistrate în acest început de sezon, ni se confirmă din nou afirmațiile din articolele precedente: facem parte în 2016-2017 din cel mai puternic și mai greu campionat la care C.S.M. Lugoj a luat parte în prima ligă de-a lungul istoriei sale, ajunsă, iată, la 30 de ani. Echilibrat și puternic atât la podium, unde se bat cinci echipe (cu un ușor avantaj pentru Blaj, Târgoviște și CSM București), cât și în zona următoarelor șapte, unde nu există favorite clare în întâlnirile directe. Pentru a reuși  să menținem nivelul performanței din ultimii ani, e nevoie de organizare și răbdare. Plus îndreptarea unei situații materiale a clubului care să ofere liniștea necesară pregătirii duelurilor cu adversari foarte bine organizați și motivați.

afis-volei-1aE un meci care contează, iar pentru el e necesar să fim uniți și precauți. Să fim alături de voleibalistele Lugojului, într-un moment în care ele au nevoie de suportul tribunei mai mult decât oricând. Putem reuși împreună să adăugăm puncte în zestrea actuală și să dăm imbold unui colectiv care n-a renunțat la speranță. Vă așteptăm la sală alături de sportivele de elită ale Lugojului !

C.S.M Lugoj

Ionela Canea, Ramona Rus, Krista DeGeest, Gabriela Bălae, Adriana Rotaru, Alexandra Warren, Olga Krasteva, Sophie Godfrey, Lorena Ciocian, Natalia Preda, Daiana Roman,  Georgiana Popa, Noemi Csilag, Arina Ivașcu, Denisa Jucu, Rossana Nistor.

Pe banca tehnică: Valerijan Luka (antrenor principal), Uglesa Segrt (antrenor secund), Vasile Canea (preparator fizic).

Vor conduce partida:  Marius Șanta (Cluj), Alina Suciu (Oradea). Observator F.R.V. : Adrian Apetrei (Ploiești)

 

Etapa a VI-a (sâmbătă, 5.11):

CSM Lugoj – S.C.M.Univ. Craiova

Volei Alba Blaj – S.C.M.U. Pitești

C.S.M. Târgoviște – Penicilina Iași

Unic Piatra Neamț – Penicilina Iași

Dinamo București – C.S.U. Galați

C.S.M. Târgoviște – Medicina Tg. Mureș ( 6.11.,orele 13,30, direct Digi Sport )

C.S.M. București – Știința Bacău ( 7.11.,orele 18,00, direct Digi Sport )

faza-joc-2015site

Dan H. Brudiu

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.