Uniţi în cuget şi-n… promisiuni. Candidații ALDE la parlamentare

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Marţi, 11 octombrie 2016, la sediul Organizaţiei Lugoj al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), a avut loc o conferinţă de presă susţinută de Marian Cucşa, preşedinte ALDE Timiş (cap de listă pentru Camera Deputaţilor pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie a.c.), Nicolae Istrat, Nistor Geană, consilier judeţean, şi Iosif Groza, preşedinte ALDE Lugoj, aspiranţi şi ei la un fotoliu în Parlamentul României.

În deschiderea conferinţei, Marian Cucşa s-a arătat preocupat de una din problemele cu care se confruntă tineretul lugojean, lipsa unei baze de agrement. Acesta a declarat:

„De la preluarea mandatului de preşedinte al ALDE Timiş şi până în prezent cred că am fost în fiecare săptămână în Lugoj, chiar de două, trei ori pe săptămână, pentru că pentru mine Lugojul este egal cu Timişoara. Tinerii din acest oraş mi-au adus la cunoştinţă că nu au unde să-şi petreacă timpul liber, baza de agrement fiind nefuncţională. O să am o serie de întâlniri cu aleşii locali, inclusiv cu domnul primar, să vedem cum putem rezolva această problemă. Nu e normal ca tinerii dintr-un oraş de peste 40.000 de locuitori să vină la Timişoara pentru a se recrea.”

În continuare, liderul ALDE Timiş a mai anunţat că azi (marţi, 11 octombrie a.c. – n.a.), vor fi trimise la Bucureşti listele cu candidaţii ALDE Timiş, care urmează a fi validate la data de 21 octombrie a.c.

O altă problemă care ocupă un loc prioritar pe agenda de lucru a sus-numitului, este una delicată şi se referă la situaţia absurdă a persoanelor cu dizabilităţi. Nu este normal ca o persoană cu un handicap de gradul unu, căreia îi lipseşte un picior sau o mână, să fie purtată pe drumuri în fiecare an, la comisie, pentru reevaluare, a mai opinat Marius Cucşa, care a promis că se va bate pentru rezolvarea acestei anomalii împreună cu colegii săi de partid, dacă va accede în Parlament.

alde-lugoj-1aNicolae Istrat s-a referit la două dintre problemele principale ale învăţământului românesc care îşi aşteaptă rezolvarea. Prima din ele se referă la transportul şcolar. Dacă transportul şcolar şi-a găsit rezolvarea în mediul rural, nu acelaşi lucru se poate spune despre cel urban. S-ar putea urma exemplul întreprinderilor care îşi transportă la lucru muncitorii cu ajutorul autobuzelor.

Nicolae Istrat este adeptul programului after-school. Este foarte binevenit, deoarece copilul, când vine acasă, are deja rezolvată problema pregătirii pentru cea de a doua zi, lui nemairămânându-i decât cea a recreerii.

Şi Iosif Groza a făcut o remarcă, tot în domeniul învăţământului. Pe piaţa muncii este un mare deficit în ceea ce priveşte meseriaşii. Şcolile profesionale, care s-au dovedit a fi foarte bune, au fost transformate în licee tehnologice care nu pregătesc adevăraţii meseriaşi de care industria are atât de multă nevoie.

„Voi pleda şi voi lupta pentru reformarea acestor şcoli profesionale, care, dacă nu sună bine la ureche, se pot numi şi altfel. Cert este că avem o nevoie stringentă de meseriaşi, meseriaşi pe care nu-i avem, din păcate”, a declarat Iosif Groza, preşedinte ALDE Lugoj.

Deocamdată intenţii şi promisiuni care sperăm să nu rămână la stadiul de… intenţii şi promisiuni.

Mircea ANGHEL

Despre admin 6347 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.