Un şofer român de TIR trebuie să plătească o amendă de aproape trei milioane de euro

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Un şofer român de TIR are de plătit o amendă de aproape 3 milioane de euro, după un control de rutină în Franţa.

Poliţiştii din Dijon au verificat la finalul lunii ianuarie un camion cu numere de Spania. TIR-ul era oprit pe autostrada A31, în zona de odihnă. Şoferul de naţionalitate română le-a spus francezilor că transportă fructe şi legume şi că trebuie să ajungă în Germania.

Oamenii legii au verificat încărcătura şi au descoperit 13 sacoşe de rafie care conţineau pungi termosigilate umplute cu cannabis, notează Le Journal du Centre. Mai mult, la percheziţia cabinei, poliţiştii francezi au descoperit alte 21 de pungi ascunse chiar sub scaunul şoferului.

În total, autorităţile din Dijon au confiscat 289,56 kilograme de cannabis, cu o valoare estimată de 2.895.600 de euro. Şoferul român a fost judecat în regim de urgenţă şi condamnat la 2 ani de închisoare şi la plata unei amenzi egală cu valoarea drogurilor pe care le transporta.

Serviciile vamale franceze au ținut să precizeze că lupta împotriva traficului de droguri este una dintre misiunile lor prioritare: la 31 iulie 2022, vama franceză a confiscat aproape 73 de tone de narcotice, inclusiv 41,2 tone de canabis.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.