Un milionar american a reușit să întinerească cu cinci ani. Ce metodă a folosit şi cât l-a costat

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Milionarul Bryan Johnson a reușit să ducă eforturile legate de menținerea condiției fizice la extrem. Mai exact, acesta a investește anual peste 2 milioane de dolari în proceduri și tratamente de rejuvenare, reușind ca la 45 de ani inima lui să funcționeze ca la 37 de ani și să aibă capacitatea pulmonară a unui tânăr de 18 ani.

Johnson, 45 de ani, este un antreprenor care are la dispoziție peste 30 de medici și experți în sănătate care îi monitorizează fiecare funcție corporală. Echipa, condusă de doctorul de medicină regenerativă Oliver Zolman, s-a angajat să ajute la inversarea procesului de îmbătrânire în fiecare dintre organele lui Johnson.

Zolman și Johnson citesc literatura științifică despre îmbătrânire și longevitate și o folosesc pentru cele mai promițătoare tratamente. Pentru ca programul să funcționeze a fost nevoie de o investiție de câteva milioane de dolari. În acest an, el vrea să cheltuiască cel puțin 2 milioane de dolari pe întinerirea corpului său.

Echipa dedicată întineririi lui Johnson are un program strict, la fel ca acesta. El respectă reguli stricte pentru dietă (1.977 de calorii vegane pe zi), un program de exerciții fizice (o oră pe zi, intensitate ridicată de trei ori pe săptămână) și de somn (la aceeași oră în fiecare noapte).

Pentru a obține rezultatele maxime,  Johnson își monitorizează constant semnele vitale. În fiecare lună, el trece prin zeci de proceduri, unele extreme și dureroase, apoi măsoară rezultatele lor cu teste de sânge suplimentare, RMN-uri, ecografii și colonoscopii. Eforturile dau roade, iar milionarul pare a fi mai tânăr din punct de vedere medical.

„Ceea ce fac poate suna extrem, dar încerc să demonstrez că degradarea (n.r. corpului) nu este inevitabilă”, explică Bryan Johnson.

Există semne evidente că Johnson este mai sănătos decât majoritatea celor de 45 ani. Nivelul de grăsime din corp se află între 5% și 6%. Dar ceea ce s-a întâmplat în interiorul corpului său îi entuziasmează pe medicii săi. Testele arată că și-a redus vârsta biologică totală cu cel puțin cinci ani. Rezultatele sugerează că are inima unei persoane de 37 ani, pielea uneia de 28 ani și capacitatea pulmonară și condiția fizică a unui tânăr de 18 ani. „Toți markerii pe care îi urmărim s-au îmbunătățit remarcabil”, spune unul dintre medici.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.