Un miliardar japonez oferă opt locuri gratis pentru călătoria în jurul Lunii, la bordul SpaceX

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa a invitat opt persoane să i se alăture pentru o călătorie în jurul Lunii la bordul rachetei SpaceX, potrivit BBC.  

„Vreau ca oameni din toate mediile să mi se alăture”, a declarat Maezawa, care a dat asigurări că va suporta costurile întregii expediții civile, astfel încât cei care i se alătură pot zbura gratuit, scrie BBC. „Am cumpărat toate locurile, așa că va fi un zbor privat”, a adăugat el.

Plănuită pentru 2023, misiunea ar urma să fie prima călătorie a omului către Lună din 1972. Yusaku Maezawa, un magnat din industria modei și colecționar de artă, a mai anunțat că intenționează să invite „artiști” la bordul rachetei, însă, ulterior, a revenit asupra declarației menționând că „va oferi oamenilor din întreaga lume șansa de a se alătura acestei călătorii”.

În 2020, Maezawa a anunțat că este în căutarea unei prietene pentru călătoria în jurul Lunii. Ulterior, miliardarul și-a retras anunțul. Candidata ar fi trebuit să aibă peste 20 de ani, să fie necăsătorită, să aibă o personalitate „luminoasă”, să fie optimistă şi „interesată să îşi trăiască viaţa la maxim”.

Cel mai important, să fie și „dornică să meargă în spaţiu”. Nu era obligatoriu să vorbească limba japoneză. Maezewa este a 22-a cea mai bogată persoană din Japonia, cu o avere de 1,8 miliarde de euro.

În septembrie 2018 a fost anunţat că Maezewa va fi primul pasager al SpaceX, compania lui Elon Musk. Prețul locurilor din nava spaţială nu a fost dezvăluit.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.