Un desert special de Ziua Îndrăgostiților, El Pato Passion

Share Button

El Pato Passion este o rețetă de desert pe bază de ciocolată, creată de restaurantul El Pato pentru a sărbători Ziua Îndrăgostiților. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce își vor sărbători dragostea la restaurantul El Pato, de Valentine’s Day, pe 14 februarie 2017.
Ingrediente pentru blatul de tort

  • 200 g. ciocolată amaruie (60-70% cacao)
  • 150 g. unt
  • 150 ml. smântână
  • 200 g. zahăr
  • 1 linguriță esență de rom
  • 3 ouă mari
  • 100 g. făină
  • ½ linguriță praf de copt
  • 1/4 linguriță sare

Ingrediente petru crema de ciocolată

  • 3 galbenușuri
  • 150 g. ciocolată cu 60% cacao
  • 300 ml. smântână naturală
  • 1 linguriță esență de rom

Ingrediente pentru ornat

  • Cremă de mascarpone
    • 125 g brânză mascarpone
    • 125 ml. smântână pentru frişcă
    • 2 linguri de zahăr
    • 1 linguriţă de esență de vanilie
  • Zmeură
  • Sos de fructe de pădure

Mod de preparare blat

Se pun într-o crăticioară untul și ciocolata și se topesc la bain marie, amestecând des, până ce sunt topite și se obține o cremă lucioasă. Se pune crema într-un bol, se adaugă zahărul și smântâna, amestecând bine.  Se pun ouăle pe rând, amestecând bine compoziția după fiecare ou. La final se adaugă făina cernută bine și amestecată cu praf de copt și sarea.

Se pune o linguriță de esență de rom, se amestecă bine compoziția și se toarnă într-o tavă unsă bine cu unt și tapetată cu făină.

Se coace timp de 25-30 minute într-un cuptor încins bine la 180°.

Mod de preparare cremă de ciocolată
Se amestecă bine gălbenușurile cu smântăna.

Ciocolata ruptă bucățele se topește la bain marie. Se lasă să se răcească și apoi se adaugă amestecul de ouă și smântână și se mixează bine pana la omogenizare. Se adaugă esența de rom.
Mod de preparare cremă de mascarpone
Se bate frişca până devine fermă şi nu mai cade de pe teluri.

Brânza mascarpone se freacă bine cu zahărul şi esența de vanilie până se înmoaie şi devine cremoasă.

Apoi se încorporează frișca bătută în mascarpone şi se omogenizează.

Mod de asamblare

Se taie blatul de tort pe orizontală în 2 sau 3 părți, în funcție de cât de groase dorim să fie straturile. Se așează prima de foaie de blat într-o formă de tort puțin mai mică decat cea în care a fost copt (cu 2 cm), se adaugă crema de ciocolată întinzându-se bine într-un strat gros. Se procedează la fel cu a doua și a treia foaie de blat. La final, peste ultimul strat de cremă de ciocolată se adaugă crema de mascarpone și se ornează totul cu zmeură și sos de fructe de pădure.

Se pune totul la frigider și se lasă la rece de seara până dimineața sau cel puțin pentru câteva ore.

Despre El Pato

Restaurantul El Pato a fost creat în 2008 sub numele Chez Marie Icoanei dezvoltându-și, timp de 8 ani, o clientelă iubitoare de mâncare de calitate și vinuri bune.

În 2016, pentru a răspunde tendințelor pieței, restaurantul a trecut printr-un proces de rebranding în cadrul căruia și-a schimbat numele și înfățisarea dar și-a păstrat personalul și calitatea serviciilor. Meniul restaurantului este internațional, fiind îmbogățit cu produse românești și preparate pe bază de carne de rață.

În prezent, El Pato este unul dintre puținele restaurante de sine-stătătoare din Capitală, în care se poate lua micul dejun și singurul local din București cu o pagină de meniu plină cu mâncăruri din carne de rață.

Contact
Restaurant El Pato
pr@elpato.ro

AL PRESS

828

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.