Un cerșetor român din Franța a primit un apartament și un loc de muncă

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Ion-Nelu Gioroiu, un român în vârstă de 52 de ani, din Franţa, care îşi petrecea zilele pe străzile din Nisa, şi-a donat toţi banii pentru a ajuta victimele furtunii Alex. Gestul bărbatului a stârnit un val de solidaritate care i-a schimbat viaţa. Primăria i-a oferit o slujbă, iar o asociaţie de volutari i-a găsit un apartament.

Cunoscut drept Jojo, Ion-Nelu Gioroiu doarme sub cerul liber din Nisa de aproximativ patru ani. Însă totul s-ar putea schimba după un gest care i-a adus aprecierea comunităţii de pe Coasta de Azur. Impresionat de suferinţa victimelor furtunii Alex, care a adus inundaţii masive în Franţa, românul a decis să doneze toată agoniseală adunată după vânzarea unei reviste: aproximativ 150 de euro. De altfel, ultimul număr al publicaţiei îi este dedicat chiar lui.

„M-a sunat spunându-mi că vrea să doneze 150 de euro pentru victime. Când am venit să-l văd, am încercat să-l înţeleg, ştiu că nu are bani şi de aceea vinde revistele, dar a insistat. Mi-a spus că a reuşit să pună ceva bani deoparte şi că vrea să ajute familiile care au pierdut totul, pentru că ştie ce simte să rămâi fără nimic, a scos două pungi cu monede şi a insistat să le luăm”,

a scris asociaţia Solidarity 06 în folosul celor fără adăpost. Ion-Nelu Gioroiu le-a mărturisit reporterilor că tot ce îşi doreşte este să găsească un loc de muncă, un acoperiş deasupra capului şi să facă un curs de franceză. Iar visul românului a devenit realitate. Municipalitatea din Nisa l-a angajat la departamentul de salubritate, iar o asociaţie de voluntari a reuşit să îi găsească o locuinţă. „L-am trezit la 8 dimineaţa în apartament. E fericit, e ca în rai. Voi continua să îl urmăresc”, a declarat un voluntar, care preferă să rămână anonim. Ion-Nelu Gioroiu a fost abandonat la naştere, în Craiova. A trăit într-un orfelinat comunist, iar Revoluţia Română l-a prins în stradă. Bărbatul a plecat apoi la muncă în Italia, după care a ajuns în Nisa.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.