Un bărbat văduv a descoperit că soția lui este în viață și că trăiește în Caraibe

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

O femeie din SUA, care a fost declarată moartă după ce a dispărut acum mai bine de trei decenii, a fost găsită în viață în Puerto Rico, a anunțat familia ei și poliția. Patricia Kopta, acum în vârstă de 83 de ani, a fost văzută ultima oară în Pittsburgh, Pennsylvania, în 1992, atunci când investigatorii au început să verifice dispariția femeii.

Ea era cunoscută drept o predicatoare de stradă „excentrică”, căreia i se spunea „Vrabia”. Doamna Kopta, care suferă de demență, a fost internată într-un sanatoriu la șapte ani după ce, oficial, a dispărut. Soțul femeii, Bob Kopta, a spus că cei doi au fost căsătoriți timp de 20 de ani înainte ca soția lui să dispară.

„Este o ușurare să știu că ea nu zace într-un șanț undeva sau că a fost ucisă”, a spus Bob. Bărbatul de 86 de ani a adăugat că familia sa bănuia că femeia ar putea fi în Puerto Rico, dar că aceasta a fost declarată moartă acum 25 de ani. Bob a spus că soția lui a lucrat ca operator de lift la Institutul de Artă din Pittsburgh înainte să dispară.

Doctorii au diagnosticat-o la vremea aceea cu „delir de grandoare” (numit și megalomanie) și au spus că prezintă semne de schizofrenie. Patriciei i s-a permis însă să meargă acasă, aceasta continuând să țină predici până în momentul în care a dispărut. Poliția este de părere că Patricia a fugit din țară de „teamă să nu fie internată”.

Cât timp a trăit pe cont propriu în Puerto Rico, Patricia a fost văzută de mai multe ori cutreierând orașele din nordul insulei – Naranjito, Corozal și Toa Alta – din apropiere de capitala San Juan. Patricia a păstrat secretele vieții sale atunci când a ajuns în sanatoriu, dar a început să ofere informații cu timpul.

Anul trecut, Patricia a dezvăluit ceva ce l-a făcut pe unul dintre asistenții sociali de la sanatoriu să contacteze autoritățile din Pennsylvania în legătură cu identitatea femeii. Când a fost internată, Patricia a spus că a ajuns în Puerto Rico cu un vas de croazieră din Europa.

Femeia a fost o elevă excepțională în America, ajungând mai târziu un model și instructor de dans. După ce a absolvit liceul, Patricia a lucrat în domeniul financiar pentru o firmă care producea sticlă plată și participa săptămânal la baluri dansante.

Sora mai mică a Patriciei, Gloria Smith, acum în vârstă de 78 de ani, a spus că sora ei și-a făcut deseori vacanțele în Puerto Rico cu prietenii înainte să se mărite.

  Carmen BIZĂU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.