UDMR Lugoj solicită sancționarea celor vinovați de agresarea gimnastului lugojean în cantonamentul lotului național, de la Reșița

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

UDMR Lugoj a reacționat după ce un gimnast lugojean, în vârstă de 15 ani, de etnie maghiară, ar fi fost agresat de doi colegi de la lotul național de juniori, aflat în cantonament la Reșița, în timpul unei petreceri cu alcool și țigări organizate fără știrea antrenorilor.

Incidentul grav de la Reşița, unde un sportiv de etnie maghiară din Lugoj, de la lotul național masculin de juniori la gimnastică, a fost agresat în timpul cantonamentului de către alți doi colegi, din cauza originii sale etnice, a ajuns în atenția noastră.

UDMR condamnă cu fermitate această agresiune precum și orice act de violență şi discriminare pe criterii etnice, religioase, sex sau orice alte criterii şi solicită ca cei vinovați să fie sancționați conform legii.

UDMR şi comunitatea maghiară din Lugoj sunt alături de băiat şi familie şi oferă tot sprijinul familiei în cauză”, se menționează în comunicatul semnat de Molnar Attila-Iosif, președintele interimar al UDMR Lugoj.

În cauză, polițiștii din Caraș-Severin efectuează cercetări într-un dosar penal pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care au fost comise faptele și pentru luarea măsurilor legale ce se impun.

Despre admin 6630 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.