Turneu internațional de volei Cupa CSM Lugoj, ediția a VII-a

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Premergător startului oficial în Campionatul Național Divizia A 1, tradiționalul turneu internațional de volei pe care C.S.M.Lugoj  l-a organizat an de an în ultimele șase sezoane,  este programat a avea loc în week-end, la Sala Sporturilor.

Competiția, denumită  “C.S.M. Lugoj Cup 2016”, reunește actuala campioană a României – VOLEI CLUB ALBA BLAJ, campioana 2016 a Ungariei  – BECKESCSABA  BRSE, formația de primă ligă  ZRENJANIN MD din Serbia și echipa gazdă, prim – divizionara  C. S. MUNICIPAL LUGOJ.

Două formații ce vor lua startul în actuala ediție a Champions League, reprezentând națiuni bine cotate în voleiul din Europa (Ungaria și Romania), plus o echipă din țara actualei vicecampioanei olimpice (Serbia), alături de echipa pe care Lugojul o propune pentru sezonul intern în campionatul ce stă să înceapă – o competiție interesantă în care iubitorii voleiului pot urmări partide de calitate.

De asemenea, conform tradiției, în ziua a doua de turneu, între cele două meciuri, va avea loc spectacolul de prezentare al lotului actual al C.S. Municipal Lugoj.  Unul care trebuie să se alinieze la cerințele celui mai valoros campionat cel puțin din ultimul deceniu, un lot în care s-a încercat o echilibrare a experienței și elanului, în care concurența pe posturi să ducă la o evoluție echilibrată într-un campionat lung și puternic.

Așa cum se discută – dar singurele informații care merită a fi luate în seamă pot veni doar din zona decizională, adică  Primăria Lugojului,  Consiliul Local și conducerea Clubului Sportiv Municipal – realitatea este că actuala criză financiară  se datorează  neimplicării  Consiliului Județean Timiș  în activitatea sportivă din Lugoj în 2016, cu toate că în anii trecuți instituția județeană a fost, alături de municipalitate, pilon de bază al finanțării.

Se fac demersuri zilnice pentru normalizarea  situației, dar semnale pozitive nu au apărut încă.  Dacă pentru organizarea în condiții optime a “Cupei C.S.M. Lugoj” s-a reușit găsirea unei soluții de compromis, pentru efectuarea plăților către federațiile naționale și internaționale timpul se comprimă rapid, legitimarea sportivelor fiind efectiv în pericol în absența fondurilor necesare. Iar singura variantă existentă e un sprijin local urgent și consistent.

Perioada – limită  de transferări e săptămâna dinaintea etapei I în Cupa României, între 3 și 7 octombrie. Având în vedere problemele din momentul de față, C.S.M. Lugoj a recurs la  amânarea jocului cu Dinamo București (programat în 8 octombrie) pentru luna noiembrie, urmând ca prima partidă oficială a sezonului să aibă loc în 15 octombrie, la Sala Sporturilor, contra C.S.M. Târgoviște.

Să fim, totuși, optimiști, nu spune cel mai bun crainic  din sălile noastre că avem cea mai frumoasă echipă din România ? Alăturați-vă acesteia la cele trei zile de turneu și vizionați un spectacol la care voleibalistele Lugojului  vă așteaptă  alături de nume respectate pe plan internațional.  Să le ținem pumnii!

program

Dan H. BRUDIU

Despre admin 6348 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.