Turandot, la Opera Națională Română din Timișoara

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Opera Națională Română din Timișoara vă invită duminică, 21 mai 2023, ora: 18.00, la spectacolul de operă „Turandot”, de Giacomo Puccini, eveniment în cadrul celei de-a XLVII-a ediții a Festivalului Internațional „Timișoara Muzicală”.

În Turandot, Puccini copleșește prin magistrala adorație a corului lunii, prin forța uluitoare a ansamblurilor populare sau splendidele imnuri din scena ghicitorilor și impresionează în egală măsură în construcția scenelor și a ariilor sale, în melodica personajului de gheață al lui Turandot sau căldura sufletească a lui Calaf.

Apoi, încântă în amuzantul intermezzo al miniștrilor imperiali, însă atinge corzile cele mai sensibile în culminația absolută a operei, impresionanta scenă a morții lui Liu, personajul căruia i-a dăruit întreaga sa afecțiune, precum și cele mai emoționante dintre temele operei.

În mod straniu, Puccini a părăsit această lume după simbolica despărțire de Liu, lăsând opera fără marele duet de dragoste și scena finală. I-a revenit lui Franco Alfano să împlinească tușele finale, iar lui Arturo Toscanini, să dirijeze premiera la Teatra alla Scala, la 25 Aprilie 1926.

___

Turandot | Giacomo Puccini

Libretul: Giuseppe Adami și ‎Renato Simoni‎

Duminică, 21 mai 2023 | 18:00

Detalii și bilete online: sau la Agenția de bilete (str. Mărăşeşti nr.2, Tel: 0256/201286, ORAR: duminică – vineri, între orele 11:00 – 19:00, sâmbătă – închis).

Despre admin 6698 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.