Trimisul nostru special în Austria, Dan Timaru, transmite din Klagenfurt [FOTO]:

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Începând cu data de 1 Decembrie 2021, Actualitatea are o subredacție în Austria. Trimisul nostru special, Dan Timaru, transmite din Klagenfurt: 

Prin WhatsApp:

Aici este lockdown.
Toate magazinele sunt închise.
Doar cele alimentare sunt deschise.
Copiii merg la școală doar dacă părinții sunt de acord.
Dacă stau acasă, primesc temele pentru acasă.
Lumea e nemulțumită.
Până în 13 decembrie vor dura restricțiile.
Între timp a apărut noul virus.
Totul este incert.
În plus, a mai a venit și iarna, cu zăpadă proaspătă.
Lumea se teme că sărbătorile de iarnă, cu toate obiceiurile, vor fi compromise. Românii de aici se pregătesc de pe acum să vină în România de Crăciun și Revelion.

Prin E-mail:

Locuri și obiceiuri din Austria

Klagenfurt este capitala landului federal Carintia, din Austria. Este capitala economică, culturală și istorică a regiunii Carintia. Orașul este situat pe râul Glan și are o populație de peste 100.000 locuitori.

Este renumit ca loc de vacanță montană, având numeroase parcuri și o serie de 23 de castele la periferie. Pe timpul verii, orașul găzduiește festivalul Altstadtzauber (Magia Vechii Cetăți). Piața din centrul orașului a fost construită în 1518 și are  în centrul orașului Lindwürm-Brunnen (Fântâna dragonului – animalul heraldic al orașului), monument ridicat în 1593, pentru a comemora începuturile orașului.

Lacul Wörthersee și Lindwurm-Brunnen, munții din apropiere, sunt puncte de artracție turistică. Un eveniment deosebit adus ca un tribut  tradițiilor și rămășițelor păgânismului este Festivalul Krampus – Klagenfurt.

Krampus este o figură demonică, cu lanțuri și coarne, și este asociat cu Diavolul. Peste 1.000 de adepți ai acestui personaj trăiesc în oraș. Ei își îmbracă costumele și organizează o paradă pe 6 decembrie, Ziua Sfântului Nicolae.

Krampus, în schimb, este descris ca o creatură mormăită, cu coarne, cu copite, dinți ascuțiți și gheare. Trage lanțuri și o căruță neagră în care adună copiii obraznici și îi duce în următoarea sa lume, unde îi mănâncă.

Anul acesta, din cauza pandemiei și a loockdown-ului instituit, defilarea Krampușilor, din păcate, nu mai are loc.

Despre admin 6574 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.