Trei aniversări într-una, la Clubul de Aikido-Aikikai

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În perioada 24-25 noiembrie 2017, la Lugoj, a avut loc o triplă aniversare. Este vorba de împlinirea a 20 de ani de la înființarea Clubului de Aikido-Aikikai numit Wago-Kan, condus de sensei Daniel Rogobete, deținător al centurii negre de 4 dan. Cea de a doua aniversare a fost aceea a împlinirii a 10 ani de seminar de pregătire, la Lugoj. Seminarul din acest an a fost condus de însuși președintele Fundației Române de Aikido-Aikikai, Dorin Marchiș (5 dan), secondat de vicele aceluiași for, Iulian Perpelici. Prezența celor doi nu face altceva decât să demonstreze că municipiul nostru este deja un centru binecunoscut și apreciat pentru activitatea pe care o desfășoară de 20 de ani.

„La cea de a zecea ediție a seminarului au participat președintele Fundației Române de Aikido-Aikikai, Dorin Marchiș, precum și vicele aceleiași fundații, Iulian Perpelici, ambii 5 dan, care sunt cei mai vechi practicanți din țară ai acestei arte și de la care am deprins tainele acestei minunate arte marțiale. La actualul seminar au participat 85 de persoane, bărbați, femei și copii din Cluj, Drobeta Turnu Severin, Deva, Timișoara, Arad, Lugoj ș.a. Părerea unanimă a fost aceea că acest seminar a fost unul fără cusur”, ne-a declarat Daniel Rogobete, senseiul de la Wago-Kan Lugoj.

După celebrarea celor două întâmplări, soția lui Daniel, Maria Rogobete, a preluat microfonul de la solistul Bambu și fără niciun trac i-a făcut o declarație de dragoste soțului, amintindu-i că s-au împlinit 20 de ani de la căsătorie, făcîndu-i cadou o superbă caricatură, realizată de vestitul caricaturist Cristinel Vecerdea-CRIV, cel care a câștigat -zice-se – un concurs de caricatură cu poza sa de pe buletin. I-a mai fost înmânată și o diplomă înrămată, asezonată cu un pupic luuung, luuung, pasional. Vădit emoționat de surpriza oferită de Mia, acesta abia a mai putut mărturisi cât este de surprins și că nu-și găsește cuvintele potrivite pentru a-și manifesta bucuria. Până la urmă și-a revenit, demonstrându-și talentul și la dansuri populare. S-a dansat până înspre ziuă, toată lumea simțindu-se de la foarte bine în sus.

Mircea ANGHEL

Despre admin 6570 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.