Transgaz poate da un dividend record: peste 12%

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pentru cei nemultumiti de dobanzile bancare, exista alternativa oferita de investitia la Bursa de Valori din Bucuresti, unde randamentul dividendelor este chiar si de 10 ori mai mare decat dobanda bancara.

Daca anul trecut, banca de investitii Berenberg spunea ca Romania ofera cel mai ridicat randament al dividendelor din lume, cel mai probabil ne vom rezerva si anul acesta locul intai in clasamentul randamentelor la dividende.

Cum se ajunge la randamente de peste 12% ?

Pentru a putea sustine cheltuielile bugetare, Guvernul a arpobat la inceputul anului un memorandum prin care companiile cu capital majoritar de stat trebuie sa acorde dividende de minim 90% din profitul pe anul trecut.

Conform raportului preliminar, Transgaz a realizat un profit net de 50,6 lei/actiune. In acord cu proaspatul memorandum, Transgaz va trebui sa acorde un dividend de 90% din acest profit, adica 45,54 lei/actiune. Tinand cont de faptul ca o actiune Transgaz costa 363 lei (pretul din inchiderea sedintei din 27 februarie 2017), inseamna ca randamentul brut al dividendului la acest pret ar fi de 12,57%.

Alte societiati cu capital majoritar de stat si care pot acorda dividende cu un randament chiar si de 10 ori mai mare decat dobanda bancara sunt: Romgaz, Transelectrica, Conpet etc.

AL PRESS

Despre admin 6439 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.