Aura Twarowska și Wolfgang Gröhs, în concertul din Peștera Românești

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Tradiționalul concert de la Peștera Românești va avea loc anul acesta în data de 23 octombrie, de la ora 13. Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul le va oferi melomanilor un program ales într-un cadru inedit.

Ediția din acest an este dedicată Zilei Austriei și muzicii vieneze. Timp de mai multe ore, bagheta
dirijorului Wolfgang Gröhs, conducătorul Europa Symphony, vă va conduce într-o premieră mondială, pe ritmuri de polcă și vals, prin istoria unui imperiu.

Înainte și după concert, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș (APDT) vă invită la mișcare. Ghizii Timisiensis Bikers și Clubul Bănățean de Turism vă vă vor însoți în descoperirea celor mai frumoase biserici de lemn din Țara Făgetului, în cele mai frumoase sate ale județului, pe drumuri rar umblate.

Peștera Românești a fost pentru prima dată gazda unui concert în anul 1984, când Cercul Speotimiș organiza cel de-al 12-lea Speosport Republican. Primul concert din Peștera Românești a fost un concert simfonic inaugural al Speosportului în data de 11.10.1984.

Succesul de care s-a bucurat acest prim concert a făcut ca evenimentul să se repete, încă o dată, iar apoi din nou și din nou, devenind treptat un obicei binecunoscut și în fiecare an Filarmonica Banatul din Timişoara a susţinut un concert în Peștera Românești.

Accesul în zonă se poate face pe drumul dintre Deva și Lugoj – DN 68A până în localitatea Coșava, din Coșava urmându-se șoseaua spre Valea lui Liman până în satul Românești. De aici se urmează traseul marcat – cruce galbenă – ce părăsește satul în dreputul cimitirului și duce până la peșteră (o oră de mers pe jos). Traseul dintre sat și peșteră este accesibil cu mașini de teren sau cu garda mare până într-o poiana situată la câteva sute de metri de intrarea în peșteră.

Spectatorii vor avea parte de o reprezentație susținută de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Banatul, dirijor Wolfgang Gröhs (Austria), solistă Aura Twarowska – mezzosoprană (Austria).

În program, compoziții de: W.A. Mozart, J. Strauss, J. Brahms, Aura Twarowska, Franz von Suppé.

concert-pestera-romanesti-1a

.AL PRESS

Despre admin 6439 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.